torsdag 10 september 2009

Tokyo

Japan är på många sätt motsatsen till Kina. Före resan hade jag väl på nåt sätt tänkt; samesame. Men icke. Japan är som Europa fast med snäppet mer neonljus, japaner och automater av alla dess slag. Spenderat en hel dag i Tokyo so far och hunnit vandra runt i Asakusa som är stadsdelen vi bor i. Vi alla är lite borta med vad man kan göra här och dessutom är staden rankad som världens dyraste så vi strosar säkert mest bara kring och ser ut som turister.

Vi ska besöka Akihabara som är elektronikstadsdelen, det ser jag fram emot, jag associerar Japan med neonljus. Sen ska vi ta en titt på alla Emo´s i Harajuku och fota deras klädsel.

Roligaste hittils är närbutiken 100 som säljer allt för 105 yen. Du kan köpa en halv liter vatten eller en OCH en halv liter vatten, båda för 105 yen. undra vilket man väljer? Skinka säljer dom i paket med 3-4 skivor och ostklump som är ca 0,5cm tjock.

Vi hade tänkt oss på Sumo brottning men en stor turnering börjar ju såklart just när vi åker vidare, så får se hur det blir med det. Feta gubbar sku ha vari skoj.

Det har dykt upp några nya linkar uppe till höger, den ena är till en karta som visar hela vår rutt och var vi är belägna för tillfället, den andra är en link till bilder som jag sätter upp så att ni får se vad vi upplever. Ta en titt vetja!


Peace out.

Inga kommentarer: