onsdag 9 september 2009

Jetlagged i Kina

[har nu anlänt till Japan men kunde inte skicka mina inlägg i Kina eftersom regeringen tydligen stängt av bloggar, Facebook och andra stora sidor, så här kommer några inlägg på rad :) Enjoy!]

Vi anlände till ett regnigt Peking och såg inget genom dimman. Hotellet är en höjdare även om taxichauffören sade: Bad hotel, lots of fighting, ja han sade inte fighting men slog knytnävarna mot varann. Vi tvivlar på att han visste vad han pratar om, hotellet är granne med polishuset och vi har inte sett en enda mystisk typ. Tills idag hade de lovat solsken och +27 grader. Vi vaknade och såg ett dimmtäcke på himlen, +27 grader var det i alla fall, senare slog det oss att detta säklert är deras solskensdag, förorenade luften gör väl att inte solen kan tränga igenom och skina, men tur är väl det, vi hade tillräckligt varmt i alla fall.

Vi skulle besöka den förbjudna staden men pga träning inför nationaldagen nästa månad är portarna stängda hela helgen. Nytt försök på måndag, det vi fick se var Himmelska fridens torg och Hutongkvarteren, tassat runt och fått skavsår, men mycket sevärt så glada och nöjda gick vi ut på middag och beställde mat vi själv fick tillreda i fondue stil. Av de 7 rätter vi beställde var två ätbara, riset och nudlarna, bättre lycka nästa gång. Vi avslutade kvällen på McDonalds.

Inga kommentarer: