måndag 18 februari 2013

Problemos.

Problem 1. Flaskan. Har nu testat med Nuk, Mam, Ainu och andra märken på marknaden. Provat pipflaskor och sked. Vatten är det enda hon dricker från pipflaska. Byter jag ut det till mjölk, suger hon in lite, tar fart, och spottar ut allt. Provat pumpa och ge det, funkar lite bättre, vägrar dricka från flaskan men grimaserar inte lika illa som med ersättning då hon får det i munnen. Dvs. Det är smaken hon inte gillar. Ska nu prova byta ut Nan mot något annat och se ifall det kunde hjälpa. Provade Tutteli tidigare men det var heller ingen höjdare. Skulle inte heller vilja pumpa hela tiden, dessutom kommer det knappt nåt mer med pumpen. Fast kanske man kunde blanda en tid..

Ja. Sen kunde S mata då jag inte är hemma, men hans jobbdagar är långa så finns inte tid för det heller.

Problem 2. Nätterna. Grynet som sov sin första hela natt vid en veckas ålder och vaknat max 2 ggr per natt för att äta har gjort U-sväng och i natt var längsta sovpasset 2h. Skrik, gråt, vända på mage och klaga. Vägra somna om utan vill busa. Hållit på så en tid nu, problemen beror troligen på luft i magen. Orsakad av gröt, kött, mat i allmänhet säkert.. Förbigående hoppas vi. Om en dryg vecka blir hon 6 månader och ska då flytta till eget rum. Då ska det slutas ätas på natten, hela nätter av sömn, sömnskola eller det som krävs. Hon vaknar nämligen väldigt lätt av då vi rör oss i rummet/svänger oss i sängen osv. Så kanske det hjälper.

Nåja, som ni märker har vi vanliga spädisproblem alltså, men ack så tungt. :)

Nu ska jag sova dagens första tuppis jag också.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Dricka från glas?

Lotta sa...

Jo testat det också, vägrar öppna munnen! Men ju äldre hon blir, desto mer är det ju glas och pipmudd som gäller. Bara att inte ge upp antar jag. :)

Lotta sa...

Mugg, inte mudd, haha!

Anonym sa...

Du har en mycket stor webbplats, glad att jag märkte det genom Yahoo.

Anonym sa...

"Vanliga spädbarnsproblem", men ibland känns di ba så oöverkomliga. Kämpa på!!! Kram

Lina sa...

E de alltid du som försökt ge flaskan eller har ni testat då du inte är hemma också? Tycker själv att de så viktigt att barnen ha kunnat ta flaskan så jag själv inte blir så bunden till dem å kan vara borta några timmar nu och då så vi har börjat väldigt tidigt med att ge pumpad mjölk. Nu med Agnes verkar de dock som att de skillnad på vem som ger flaskan. De går hur bra som helst med pappa fammo eller mommo men de duger int om jag ger. De som om hon sku förstå att hon måst ta flaskan om jag inte är nära men bara vill ha äkta vara om ja finns till hands. Kanske Stella är likadan? Sen vet ja int hu de fungerar med ersättning för hittills ha hon enbart fått pumpad mjölk.

Lotta sa...

Jo vi har varit på revy t.ex. Och mina föräldrar varit barnvakt, Stella åt gladeligen kvällsgröten men vägrade mjölken och gick och lade sig utan. Haha, envisa unge. Bassi ar nog även testat men utan att lyckas, måste kanske ändå testa på att pumpa ifall inget annat fungerar för att få henne van med flaskan först. :)

Anonym sa...

Vi höll nog på övade nån vecka innan sonen accepterade att dricka mjölk på flaska. Testade olika märken (mjölk) och slutligen lyckades vi med Valios Tuuti ersättning. Det är svårt att säga om det berodde på smaken eller att han slutligen accepterade flaskan men kan rekomendera Tuuti (extra + för inhemsk produkt).
-Sara

Lotta sa...

Köpte Tuuti idag! Två plus får den, ett för inhemskt och ett till för Valio, som Valioproducentsfru måste man väl dra hemåt lite. ;) hoppas de fungerar. :)