lördag 30 juni 2012

Daim cookies

Ni har väl inte missat?

fredag 29 juni 2012

Uppdatering

Varit lite utslagen efter resan till IKEA känns det som. Umgåtts med 85-brudarna och deras småkryp dagligen.

Besökte alltså rådgivningen igår och visste då redan att jag inte mår prima. Tryck neråt, sammandragningar och totalt omöjligt att klara av en 3km promenad som jag testade. Dessutom kom foglossning på besök i veckan. Rådgivningstanten kunde konstatera att allt är ok med mig och bebé just nu. Hon har huvudet fixerat och ligger lååågt. Allt detta bidrog till läkarkontroll redan om 2 veckor (eller tidigare om jag känner att det blir tyngre) för att kolla så inget är på gång ännu. Hon delade ut Synnytys dvdn och tyckte vi kunde ta en sväng via BB och bekanta oss så vi hinner.

Så vet nu inte om allt tyder på att chicka tänker säga hello tidigare än beräknat eller om hon tänker jäsa till v 42. Who knows!

Bara solen och värmen kunde besöka vår stad sku jag hållas i viloläge på terassen i alla fall och få vila lite.

onsdag 27 juni 2012

32+4


Så de så.

Till och med min Preggoapp stöder mitt shoppande.

tisdag 26 juni 2012

Randigt

Mycket ränder hemma märkte jag!

Vi shoppa ihjäl oss på Ikea igår och körde hem tillbaka med full bil. Nu borde vi ha det mesta i babymöbelväg. Det skulle bara gälla att få nytt golv i barnrummet så jag får packa upp allt. Bilstallet är för tillfället fyllt med bruna ikeapaket som väntar på att bli monterade.

söndag 24 juni 2012

Minisemester

Vi har spenderat dagen i bil och på Ideapark tillsammans med tusentals andra semestrare. Hittade inget men kanske bara bra med tanke på min Ikeashoppinglista för morgondagen. Nu njuter vi på hotellrummet i Tamnerfors centrum. Sokos Villa kan rekommenderas, mysigt och nyrenoverat. Nu ska vi heja England till vinst, eller Italien. Vet inte riktigt.

P.s tack fö namnförslagen, meramera! Ni har så fina förslag!

lördag 23 juni 2012

Midsommar så långt

Njuter på sommarstugan till max. Sällan vi skådat så underbart väder som denna Midsommar!! Pappa står vid grillen å braklunch på gång! Igår deltog S i den årliga MC-HC kampen i Öja och placerade sig på andra plats. Kvällen spenderades på mommo&vaaris stuga me god mat, skratt & pidro.

Idag ska vi bara njuta och se vad som händer i trakterna ikväll.

Njut alla!
P.s 32+0 idag! Iiih!

torsdag 21 juni 2012

Namnförslag

Nu vill jag vet vilka just dina favoritflicknamn är ifall du skulle få en liten tös! Jag/Vi har nog två namn redan men man funderar ju på ifall de passar, ifall hon ser ut så då hon föds och ifall det finns pärlor man inte tänkt på! Shoot!

Dagen sådär annars spenderades vid köttdisken vid Minimani med pensionärerna. Myste med LillBob hos Lindas, bakade rabarberpaj och till slut klippte jag häcken ute på gården så fint att trädgårdsBosse sku blekna. Ja å så va de ju filmen och Cocisen också. Va mycket man hinner med bara man lyfter arslet från soffan.

De va de. Glöm inte namnförslagen, är evigt tacksam ifall du tipsar.

edit: Vill helst inte ha namn som många andra har och har lite pippi på bokstäverna E och L (måste bero på mina egna initialer..)

Beroende

Det enda beroende jag haft under graviditeten är Coca-Cola. Haft paus nu i två dagar men kände att jag var värd ett glas idag. Avnjuter de me In her shoes på tv. En favoritfilm.

onsdag 20 juni 2012

Mammaledigt!

Idag är det 59 dagar kvar till BF och min mammaledighet börjar. Happy day! Det närmar sig med stormsteg även om det känns väldigt långt borta ännu.

Ikea resan framskrider även och vi tror vi sticker ner på söndagen för att skaffa det som behövs till barnrummet bara S hinner från allt jobb.

Annars så växer magen på och chicka sparkar konstant. Börjar göra ont, huvudet är neråt även om det inte är fixerat ännu. Får se vilken vilding det kommer, mamma sade att jag var likadan i magen. Hon växer bra och är exakt på kurvan hela tiden.

Nu ska jag styra mot stan och träffa AIO+Nelson över lunch och paj.

tisdag 19 juni 2012

Moln

Beställt idag. Gunilla Axéns gula moln lakan och filt. Mys!

Kökssysslor

Idag överraskade vi Emma med att åka till henne och fixa i köket. Vi bakade bröd och kakor, lagade mat och ordnade Venlas rum. Emma ligger hemma och är gravid i tjugosjunde veckan och är i rörelseförbud. Följ med henne här, klick, eller gå in och peppa henne i alla fall. Bebben ska ju hållas inne en tid till.

All köksarbete inspirerade mig ikväll och jag slängde ihop ännu lite bröd. Mums!

fredag 15 juni 2012

30+6

Soliga fredagen har jag avnjutit hos kummityttö och hennes mor. Lillfröken sov genom hela besöket men hade med mig Pipsan och Liam så fick gosa med honom istället. Efter det svängdfe jag in till nyaste sötBob ynka 9 dagar gammal. Allt detta babymys fick mig att längta efter fröken i magen ännu mer. Come on Augusti!

onsdag 13 juni 2012

Dagens impulsköp

Gesslein F6, marinblå.

P.S Milton och Elton lever än annars. Vingliga steg men operationen hade gått bra. Nu spyr de med jämna mellanrum av narkosen men ser ut att överleva. Pust! :) (Vi fnissade lite när hon frågade namnen på våra honkatter, det gjorde hon också.)

tisdag 12 juni 2012

Dagen

Gjorde den länge utlovade roadtripen till Nykarleby idag. Besökte Pias och njöt av hemlagad paj och gott sällskap.

Satt på terassen och tittade på då stengången breddades lite här hemma och njöt av solstrålarna. Avslutade kvällen på Stafett-DM där svägerskan skaffade medaljer.

Imorgon är en spännande dag. Våra små taperförstörare ska opereras. Får se hur det går. Hoppas på lugnare och gosigare katter efter ingreppet.

Tack för babyprylfeedbacken. Imorgon ska vi ta oss en titt på Gesslein vagnarna igen och försöka bestämma oss för något. Tycker kanske att de trots allt har lite mer finesser än Brio eller Emmaljunga och är snygga desdutom. IKEA ska vi besöka i Juni har jag bestämt eftersom jag vill ha Gulliversängen till bra pris med IKEA Familykortet. Bilbarnstol, adapter&resevagn får jag köpa begagnad och loppis&huuto har nog gett lite babyplagg redan. Så egentligen är allt på gång.

Nu var det bara att renovera barnrummet, hjälpköket, fixa gårdsplan och olja terassen som är måsten innan littlechicka anländer. Ja plus, bbväskan, monitors, blöjor, kläder osv som fattas. Men sommaren är ju lång, eller va?

måndag 11 juni 2012

Jeppisbilder

I all planeringsyrsel glömde jag kameran hemma så ni får nöja er med snapshots tagna med iphonen.



Förövrigt tycker jag att ni ska adda mig på instagram: lottaemilia, så addar ajg er och får njuta av fina bilder.

Back on track

Veckoslutet var underbart med dans och över tusen glada människor. Bara fyra år kvar till nästa fest då! Sömnbristen var stor efter helgen eftersom vi bodde ovanför Melody. Lyssnade på dunkdunk till 03.30 varje natt. Nåja, allt annat var ju lysande. Sovit ikapp med 15 timmars sömn nu så borde vara i farten snart igen.

Idag firar jag 30+2 och konstaterar att det går undan nu. Min gravidapp frågade ifall jag packat BB-väskan ännu. Fnissade lite och tänkte att jag faktist inte skaffat något ännu. Inget. Nada. Kela-lådan har jag hämtat från posten. That's it. Ingen säng, ingen bb-väska, ingen barnvagn. Större bil skulle heller inte skada..men vi hinner väl?

Bara bonden skulle få klart det som ska göras nu så kunde vi koncentrera oss på babygirl.

Blev lite för aktiv ikväll och planterade lite blommor och kokade rabarberjordgubbssoppa. Drog även upp lite ogräs och lider nu av sammandragningar. Fast de har jag lidit av hela helgen. Ska nog tagga ner lite småningom tror jag.

torsdag 7 juni 2012

Gymnastikfest i Jakobstad

Imorgon flyttar jag till Jakobstad över helgen. Stor jumppafest som anordnas var fjärde år börjar då! Ni som vill se vad det hela går ut på kan komma till Kristallen på fredag eller lördag kväll eller sedan på huvudfesten på söndag 14.00 på Jaroplan i Jeppis. Lysande program utlovas. Själv ska jag dansa på lördagsgalan och ser lite fetare ut än på bilden, men de ska gå vetja.

tisdag 5 juni 2012

Charlies Angels

Kvällen har spenderats underbart sällskap i Terjärv av alla ställen. Varför har ingen sagt att det är så underbart vackert där? Vi kommer igen Catharina. :)