torsdag 29 april 2010

En liten uträkning

Många frågar om kostnader under resan. Gratis har det ju inte varit.
Alla priser är per pers.

Före resan laddade vi upp med lite grejjer:
Rinkka, minidator, systemkamera osv.

Flyg:
Vi hade köpt resan via Finnair och alliansen vi använde heter Oneworld. Jordenruntbiljetten vi bestämde oss för tillät oss flyga 34,000 flightmiles. Vill man välja något annat kan man få det billigare/dyrare. Den biljetten kostade 2800 euro. När vi inte kunde resa till Peru utan böt det till Aruba betalade vi ca extra 180 euro.

Vi köpte även flyg utanför Oneworldbiljetten eftersom vi ville komma till ställen som inte passade in i den. Sammanlagt flög vi 9 extra flyg och betalade ca 900 euro för det.

Sedan boende:
Vi bodde allt från billiga fina hotell i Asien för 6 euro per natt till mellan sjabbiga hostell i Australien för ca 17 euro och det dyraste var MGM Grand där vi betalade ca 23 euro p/p. Borta var vi ju 8 månader. Så denhär summan varierar ju beroende på hur länge man e ute och reser. Men ifall vi räknar typ 100 euro för boende per vecka så tror jag vi är ganska nära det vi spenderade. 100 euro x 30 veckor = 3000 euro

Så vad kom jag fram till, jo: 6880 euro i dessa "fasta" kostnader per person.Boendet är ju uppskattat, eftersom vi bott på typ 30 olika hostell med varierande priser och orkar inte dra fram alla kvitton och kolla.

Utöver allt detta har vi besökt parker, museer, sevärdheter, utfärder osv som alla kostat. Mat lever man ju heller inte utan, så mat för 8 månader kommer ju till. JA och shoppingen får vi ju inte glömma. Allt detta varierar på hur just DU bestämmer dig för att leva under resan. Vad du vill se, vill du spendera, laga mat eller äta på restaurang. Så det kommer nog tusentals euro till. Räkna med att det går dubbelt mer pengar än vad du planerat.

Inget billigt roligt. Men absolut 100% värt det. Ifall ni har möjlighet, DO IT!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Välkommen hem sötaste Lottis :) Kiva att ha följt med er resa på bloggen. :) Vetdu en såndär resa ska man inte räkna i pengar, utan i minnen och upplevelserna och deras värde är outvärderligt. Sköt om er och så ses vi nångång nånstans.
Kram, sanna :)

Lotta sa...

Sant Sanna, skit i pengarna. Minnen fö livet har man ju. :) Kram