söndag 31 januari 2010

Januaritorka

Nu har familjens kanin rymt. Tinkerbell bestämde sig för att gräva hål under sin bur och bo under huset istället. Vi har jagat den i en halv vecka nu. Oftast sitter den på grannens gård och flinar åt vårt håll.

Idag regnade det första gången sen i December. Första gången vi kom till Bendigo på denna resa var naturen vackert grön. Nu är allt dött. Bruna ängar och gräsmatta får man bara drömma om. Torka i hela delstaten vilket oxå betyder att de små rabatter man har får bara vattnas vissa kvällar och vissa klockslag.

Förra året, lördagen den 7de februari kallas Black Saturday. Victoria, städer kring Bendigo drabbades av Bushfires och sammanlagt 173 personer dog, 414 skadades och tusentals hus förstördes. Över 400 olika bränder härjade här. Det finns knappt något man kan göra när gummiträden som består av olja fattar eld. Det sorliga med det hela är att de flesta bränder oftast är anlagda.

Så tillbaka till regnet. Det behövs. Prognosen säger att det ska regna hela veckan. Vi hoppas på det. Även om stormen som tidigare härjade idag redan är försvunnen och vi såg en vacker solnedgång.

Nu ska jag återvända till tennisfinalen och heja Federer till en vinst. Sedan ska jag sova och vakna för att äntligen få skypa med favoritPipsan&Thåmas. Ett sista hurra för dagen är att favoritbloggaren is back!

2 kommentarer:

Anonym sa...

heja skype heja skype. Nu skall ja på upptäcksäventyr i vår komero, hoppas jag hittar hörluuuran ;) hörs ikväll/morgon :D xoxo /the one and only Pipsan

Anonym sa...

ojsan, upptäcksfärd heter de väl. hehe, livet e int allti så lätt :P