tisdag 11 september 2012

Magknip

Jepp. Började igårkväll och efter 3am har hon kämpat och varit gnällig. Funderar ifall jag var orsaken då jag överdoserade turkisk pepper igår. Började dock även med D-vitamin igår, men hon fick bara en droppe så känns lite osannolikt att det är orsaken. Sen är hon ju två veckor och vad jag läst förekommer magknip mer då. Bara det är övergående så överlever jag. Många sömnlösa nätter orkar man ju inte med. Bra lösningar på magknipsproblem?

9 kommentarer:

Lina sa...

Ja tyckte mig ana lite magknip hos Theo då vi börja med D-vitamindropparna. Hette de månne Devitol de som vi fick från rådgivning...vi bytte iaf till de droppar som e vattenlösliga, Jekovit. Magknipet försvann men om de va dropparna som va orsaken vet ja int. Håller de i sig så testa Jekovit. Sen finns ju RELA-dropparna som också ska hjälpa till lite.

Anonym sa...

Grattis Lotta och Bassi till er söta prinsessa. Kram från Ulla-Maj.
Ps. Rela droppar har varit bra åtminstone åt Peppi. :)

Flinkas Lina sa...

Max börja få magproblem från två veckors ålder. Testa rela droppar eller cuplaton om de fortsätter (rela sägs vara bättre) hoppas de blir bättre snabbt, såååå tungt för både barn å förälder såntdär!

Kram!

Linn sa...

Ånej! Hoppas att det bara är något fort övergående! D-droppar kan ju som bekant ge magknip men ni måst säkert följa med ett litet tag före ni märker om det är dropparna som är boven. Vi använde länge d-droppar som har rela i samma vilket verkade bra för magknipiga Agnes. De är otroligt dyra dock. Gällande magknipet så prövade vi cuplaton men det verkade inte göra någon skillnad alls. Sen finns det disfatyl också men det testade vi aldrig. Däremot testade vi zonterapi vilket jag helt klart tyckte att hjälpte! Men jag hoppas verkligen att det inte ska bli nödvändigt att ens testa för er del utan att det kanske var salmiaken :) Att sitta och pomppa lätt på stor boll (min träningsboll) var annars lugnande för Agens då hon hade magknip. Helst med ansiktet neråt så att man hade en hand på magen :)

Anonym sa...

Hos oss börja Mettes magknip när hon var två veckor gammal och fortsatte tills hon var ca 6 veckor. Jag tog paus med d-vitaminerna helt och hållet och sen när jag börja med dem pånytt, så öka jag dosen mycke långsammare än rådgivningen rekommendera. Såhär efteråt tänkt for den tiden jättesnabbt och fastän de va bara några månader sen, så minns man inte hur tungt de va. Bästa rådet jag fick var att när det är tungt kan man alltid tröstasig med att allt är övergående och när det går bra, så njut, eftersom allt är övergående faser hos bebisar. -Jenny

Anonym sa...

Mitt mycket orådgivningsaktiga tips, som dock grundar sig på vetenskaplig forskning, är att skippa d-droppar för babyn så länge man ammar, ifall de ger magbesvär. Genom att själv äta en daglig rejäl dos på 50mikrogram får barnet genom mjölken i sig sina fem droppar utan besvär.
Sen kan man ha mycket magjumppa, rapa ordentligt och låta babyn sova på magen med larm.

Linn sa...

Nu spammar jag lite här men om det börjar verka som att hon har mycket luft och gaser i magen kan det vara värt att testa babymassage. Här finns bilder och videon på rörelser man kan testa http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Behandlingar/Spadbarnsmassage-vid-kolik/.
Jenny, har du länk till forskningarna? Jag blev nyfiken och skulle gärna läsa eftersom det var ny info för mig. Jag funderade nämligen på att lämna bort då vi hade magknip här varje kväll i början men avråddes bestämt av barnläkare som sade att det direkt kan leda till benskörhet och att hon sett många barn med frakturer till följd av att D-vitamin lämnats bort.

Anonym sa...

Linn, hittade inte precis den länken jag läste tidigare, där var det en finsk forskares namn, men jag sätter länk till ett forum där en fråga om d-vitamin besvarats och där finns en behjälplig referens att söka vidare med ifall du önskar.

http://www.ivillage.com/vitamin-d-supplementation-necessary-breastfed-baby/6-n-136990

Annars, ifall du träffar skribenten till bloggen hemmavardag.blogspot.com kan du fråga mer om saken.

Anonym sa...

Hos oss kom magontet också precis vid två veckor! Testade 4 olika d-droppar innan vi hittade en sort som passade killens mage (Minisun). Det som dock hjälpte massor för oss var cuplaton, helt super!!