fredag 30 oktober 2009

Bilder!

Hejhaloo!

Bilder uppsatta på picasa, så spring dit å ta en titt!

Ha en underbar dag var än ni e!

Bilder från vingården







torsdag 29 oktober 2009

Denna goda torsdag

Idag fattas tre sista bokstaverna i alfabetet eftersom jag sitter framfor Meg's dator.

Basta med mornarna i Bendigo:
Zeke: "Where are all the big people?"
Meg: "They are all still sleeping!"
Zeke: "Oh."

Idag akte jag ut till en vingard med Mez. Resten av ganget stannade hemma och slappade. Alldeles underbart vader och stallet var fantastiskt med plantor sa langt ogat kan na. Fick en tour pa vingarden och info om hur allt gar till. Provsmakade dyra viner och at en suveran lunch till slut.

Kom hem och horde Zeke sjunga "Ice ice baby" pa rummet medan han vantade pa att fa somn. Pa eftermiddagen stack jag, Bassi, Markus, Jeremy och Nathan ut till en fotbolls oval for att sparka lite boll, efter tie minuter hade Nathan fatt knat ur led, jag hittat en bänk dar jag kunde sola, Jeremy akt ivag till frissan, Bassi&Markus gett upp sparkandet och sprang ett par varv kring planen istallet.

Pa kvallen var det dags for middag hos Claridges, barbeque pa schemat som alltid harborta, ater alldeles for mycket, men de e ju sa gott!!

Pa alla satt en lysande dag.

onsdag 28 oktober 2009

tisdag 27 oktober 2009

QL next!

Avslutade kvällen med kaffe på Barzurk med Dave, Adaline och Jase. Äntligen efter 1 1/2 års paus fick jag äta favoriten chocolate ripple cake. Heaven!

Nyss bokade vi tur-retur flyg upp till Brisbane för nästa tisdag. Hoppas på att hitta jobb och lägenhet genast så vi hinner jobba så mycket som möjligt innan vi flyger ner tillbaka till Bendigo för att fira jul och nyår här.

Konstaterade idag att vi nog planerat alldeles för lite. Men det fixar sig, oftast. Planen var ju att flyga upp till Cairns för att söka jobb där och ta oss ner via kusten till Brisbane. Meeen för sent ute med flygen så vi flyger upp till Brisbane istället och sparar ett par hundralappar på det sättet. Vi ser korallreven hursomhelst.

Klockan närmar sig halv ett och ungarna stiger upp tidigt, vilket betyder att vi också slår upp ögonen tidigt. Men de e okej. :)

Godnatt!

Sköna tisdag

Dethär har jag gjort idag. Nathans twitpic på honom och sötisen Max. Jag och Azhia hoppar i bakgrunden på studsmattan.
Share photos on twitter with Twitpic

hoppade över dansen eftersom jag motionerat hela dagen på studsmattan och klättrat upp för utkikstornet.

Ikväll blir det catch up med mera vänner.
Life is good.

Solsting

Började dagen med en joggrunda runt sjön. Jag var för sent ute, klockan visade 10.30am och hettan var olidlig. Med litervis vatten i magen mår jag nu bättre. Dagen fortsätter med dagsbio, latindans och träffa mer vänner.

Som jag tidigare någon gång nämnde tog det flera veckor längre för mig att få mitt visum till Australien än vad det tog för resekompisarna. Nu har alla andra fått sina Taxfile numbers och jag sitter här utan det. Vi får hoppas på att det hittar fram medan vi är i Bendigo eftersom det är adresserat hit. Annars får jag ligga på beachen hela Australien delen av resan medan de andra jobbar, vilket iofs. inte skulle vara fy och skam det heller..

måndag 26 oktober 2009

Matmatmat

Som jag nångång tidigare skrev gick jag upp 7kg på 7 veckor förra gången jag besökte landet, mycket beroende på billig mat och Starbucks lattén. Denna gång spenderar vi ca 21 veckor här så den livsstilen kan inte upprepas.

Spenderat tre hela dagar i Bendigo och ätit Dominos pizza två kvällar och tortillas en kväll. hmm.. NU har jag dock köpt träningskläder och tänker allvarligt börja motionera. Imorgon blir det Latinodans!

Sol i sikte.

Vi har lite över en vecka kvar i Bendigo. Vi känner oss som hemma. Det gör man alltid här. Träffat alla gamla bekanta och vill aldrig åka härifrån. Om en vecka ska vi altså vidare, till Cairns är planen, men vi har inte bokat flyg ännu. Sent ute med det, precis som med det mesta under vår resa, men på något sätt verkar allt alltid ordna sig. Har inte hunnit upp till Cairns eller till områden kring korallreven under mina tidigare besök i Australien så är ivrig på att få se hur skönt varmt och fuktigt det är där uppe.

På tal om värme ser det bra ut mot resten av veckan, termometern siktar på att visa kring 30 mot heljen. Äntliiigen! De säger att våren varit ovanligt kall men att sommaren kommer att bli ännu varmare än ifjol. Förra sommaren var landet och speciellt Victoria drabbat av skogsbränder och tom. här i Bendigo gick många miste om hus. För tillfället brinner det redan uppe i Queensland så vi får hoppas på lite regn mellan varven.

lördag 24 oktober 2009

Chill

Älskar Bendigo. Skönt att inte behöva hitta sevärdheter eller andra måsten. Sätta foten innanför Meg&Jeremys dörr och man känner sig som hemma. Busat runt med Zavier och sett S förlora i Wii bowling mot Ezekiel (2wee). Inga planer för vistelsen förutom vingårdsbesöket nästa vecka. Life is good.

Lite bilder jag knäppte nere i Melbourne ska ni få innan jag återvänder till filmtittandet. The Hangover är lika kul varje gång.







måndag 19 oktober 2009

Middag i South Yarra

Janelle råkar vara nere och hälsa på sin fästman. Det betyder att vi får träffa både henne och Darren ikväll över middag i South Yarra. Så skoj!

lördag 17 oktober 2009

Skillnader

Vad är skillnaden på en bussfärd i ett U-land och i ett I-land?

U-land:

Diskussion vid resebyrå:
Does your buses have aircon?
Yes of course!
And a toilet on the bus?
Yes,yes, back in the bus.
And do we get the front seats we wanted?
Yes, I reserved front seats for you.

Nästa dag vid busshållplatsen ser vi en buss sakta rulla fram mot oss. Alla fönster i bussen är öppna och turister hänger ut med sina huvuden precis som hundar gör när de behöver frisk luft. Bussen ser ut att vara från en tid då inte ens Hitler var påtänkt och något bagageutrymme för väskorna kan vi bara drömma om. Aircon Asia style betyder tydligen alla fönstren Sepposenselällään och t.o.m. bussdörren var öppen under hela resan. Platserna fram i bussen var upptagna förutom två platser som var reserverade åt chaffisens familj. Jag och S njöt av resan längst bak i bussen med allas resväskor i nacken eftersom bakdelen av bussen fungerade som bagageutrymme. Toaletten då, som ni kan gissa existerade den verkligen inte. Det gällde att hålla sig tills chauffören bestämde sig för att ta en paus. Tempot i ett U-land är även förundransvärt. Vår 6 timmars bussfärd drog ut på tiden pga, gränskontroll, trafikstockning och väntan på färja, så destinationen nåddes till slut 9 timmar efter avfärd. Ingen av lokalbefolkningen tycktes vara upprörda eller arga pga försening utan tog sitt pick och pack och fortsatte sin väg.


I-land:

Aircon
Wc på buss
Minuttidtabell

Busschauffören i Australien ursäktade i förväg en möjlig försening på 15 minuter innan vi ens kommit upp på motorvägen.

Australia

Himlen är så mycket närmare och större härborta. Stora kullar och öppna fällt möts med en klarblå himmel. Här vill jag bo.

onsdag 14 oktober 2009

Obligatoriskt turistfoto

Tänkte skicka er en bild på Operahuset.

 


Nu befinner vi oss på McDonalds i Canberra, kom fram igår och staden har inte imponerat än så länge. McDonalds har räddat många av våra dagar, det finns gratis internet i alla Maccar i Australien, hejaheja. Nu blir det att beställa buss vidare till Melbourne till fredagen. Där ska vi bo i en vecka och sedan hälsa på alla kära vänner uppe i Bendigo.

Ciao!
Posted by Picasa

måndag 12 oktober 2009

Det viktiga

Vi har efter manga om och men sjalva skaffat oss taxfile number, bankkonto/kort och telefonnummer. Vi kunde ha gjort det enkla vagen och ga till en firma som fixar allt for oss, enkelt! Men dyrt. Vi vill sjalv.

Vi borjade med att fundera pa taxfile number, men for att fa det behover man en adress i Australien, vi har inget. Sedan funderade vi pa bank-konto, men konstaterade att vi behover telefonnummer for att fa oppna konto. Sedan bestamde vi oss for att oppna telefonnummer, men konstaterade att vi an en gang behover en adress. Vi borjade till slut med Posten. Vi funderade ifall vi bara kunde ha s.k PostBoxar som skulle fungera som adress for oss. Men for att fa en postbox maste du vara Australiensisk medborgare. Vi fick dock en adress till posten till Sydney som kan ta vara pa post sopm kommer till oss, allt detta verkade valdigt krangligt sa vi bestamde till slut att anvanda mina kompisars adress i Bendigo. Nu borjade det rulla pa, bankkonto och bankkort blev fixat genast och korten borde anlanda till Bendigo om ett par dagar. Vi fick nya nummer sa ifall ni vill fa tag pa oss, maila sa ger vi numren! Sedan fyllde vi i taxfile number ansokan pa internet och hoppas den dimper ner i postladan medan vi ar i Bendigo om ett par veckor!

Nu ska vi resa runt lite och sedan upp till Brisbane eller cairns for att soka jobb och normalisera vara liv.

Dagarna i Sydney

Hej pa er. Sitter pa hostellets dator sa sista bokstaverna i alfabetet far ni klara er utan. Bara ett inlagg for att meddela er om att vi lever och har det bra. Internet i Australien ar oftast inte gratis pa hostell sa hinner inte skriva en hel massa inlagg for tillfallet. Som jag anade blev kylan en stor chock. Vadret ar upp och ner har borta. Forra veckan var det uppe vid 32 grader celsius och nar vi anlande var det 13 grader. Idag ar det forsta dagen vi inte gar runt och fryser. Vi fick springa in i butiker for att kopa varmare klader och aven ett par skor hamnade i shoppingkorgen eftersom vadret inte annu tillater flipflops.Solen har vi heller inte sett mycket av men det ar var i luften och idag nar vi gick runt i stan blev vi till och med svettiga!

Sydney ar altsa lite kallt och regnigt, lite som forra gangen jag besokte staden, men tycker mer om staden denna gang, vet inte varfor.

Imorgon blir det huvudstadsbesok till Canberra. Skojskoj eftersom det ar en stad jag inte besokt tidigare.

Moikka!

onsdag 7 oktober 2009

Sista dagen i Asien

Idag checkade vi ut och medan L&M chillar vid poolen har jag och S strosat runt på stan en sista gång. Vi konstaterade att vi inte riktigt tänkt på att det är tidig vår i Australien och att vi nog inte har tillrackligt med varmare kläder med. Men vi får se hur det verkar när vi landar imorgon. Idag köpte S och jag dock nästan likadana sneakers, första steget mot identiska Rukka-tuulipukun.

tisdag 6 oktober 2009

En sak till.

Ett kort meddelande till bara för att berätta att Zoo bilderna jag lovade tidigare finns nu uppe på Picasa. Mera bild och text blir det troligen inte före jag landat i Sydney. Men vi får se.

Mums

Fazers MörkChokoplatta sku smaka heaven just nu.

Det var allt.

Del 1 avklarad

Sista dagen i Asien. Efter att ha rest runt i fem veckor kan jag nog säga kiitti mulle riitti Asien för denna gång. Älskar världsdelen och kommer definitivt att besöka flera av de länder jag nu rest runt i även i framtiden, men efter ett tag tröttnar man på kulturkrockar. Det blir skönt att återvända till Västvärlden och slippa tänka på ifall man betalar alldeles för höga priser pga man är turist, slippa pruta om varje vara man ska handla och inte behöva fundera på kinesernas eller japanernas konstiga beteendemönster.

Dessutom saknar jag rutin. Även om Australien-delen börjar med resande i södra östkusten så blir det skönt att så småningom hitta jobb, lägenhet och få rutin i vardagen, laga egen mat och börja motionera på allvar. Nu återstår då bara några problem, var vill vi bo? Vad vill vi jobba med? och Finns det jobb? Har inga svar på någon av dessa frågor men det lutar mot att söka jobb i Gold Coast eller Brisbane uppe i Queensland. Vi får se helt enkelt. Det löser sig. :)

Det man behöver för att få jobba i Australien är förutom jobbvisum (som vi redan skaffat), bank-konto, Australiensisk telefonnummer och Tax file number som är typ ett skattekort. Så första dagarna i Sydney går ut på att ordna allt det praktiska och även ta några bilder på operahuset och andra sevärdheter. På tal om sevärdheter är min kvot ganska full. Orkar inte gå runt och fotografera byggnader, monument eller skyltar längre, vilket bidrar till att ni nog inte kommer att få se många bilder från Thailand eller Singapore, några zoobilder kan ja bjuda på lite senare.

Sedan är det ju tidig vår i Down Under så från att ha kommit från ett fuktigt och hett Asien känns nog 17-20 gradiga Sydney lite kallt i början. Men hörde att det slaskat i Finland, så jag klagar inte, slipper ju snön trots allt.

Ciao!

söndag 4 oktober 2009

Sing-sing-Singapore

Vi lever! Befinner oss i Singapore för tillfället. Sista etappen innan vi ska försöka hitta ett hem i Australien för ett halvt år. Det har varit underbart att resa runt och se så annorlunda kulturer och beteenden än vad man är van vid, men OJ så skönt det blir att komma tillbaka till västvärlden. Singapore är iofs. redan ganska västerländskt.


Mäktigaste djuret på Zoo. Vita tigern.

Vädret här är lysande, kring trettio och fuktigt värre. Igår besökte vi först Singapore Zoo och sedan Night Safari. En huippu dag som slutade i illamående. Vet inte vad det berodde på men fick krama wc-stolen ett varv för att en stund senare må bra igen, idag har jag slukat glass och choko, så de va nog inget allvarligt. 2 down 2 more to go. Linda eller Bassi next! Kanske.

¨

Glada jag före spyattacken.

Imorgon skall vi till Sentosa, en ö utanför Singapore dit man kan komma med kabelbana från fastlandet. Typiskt nog är den stängd för tillfallet så vi får nöja oss med buss eller liknande färdmedel. Ön är full med aktiviteter och tre underbara stränder. Vill ni veta mer? Kolla in dehär, jag är SÅ excited!

http://www.sentosa.com.sg/explore_sentosa/beaches/index.htm

Vi hörs!