tisdag 6 oktober 2009

Del 1 avklarad

Sista dagen i Asien. Efter att ha rest runt i fem veckor kan jag nog säga kiitti mulle riitti Asien för denna gång. Älskar världsdelen och kommer definitivt att besöka flera av de länder jag nu rest runt i även i framtiden, men efter ett tag tröttnar man på kulturkrockar. Det blir skönt att återvända till Västvärlden och slippa tänka på ifall man betalar alldeles för höga priser pga man är turist, slippa pruta om varje vara man ska handla och inte behöva fundera på kinesernas eller japanernas konstiga beteendemönster.

Dessutom saknar jag rutin. Även om Australien-delen börjar med resande i södra östkusten så blir det skönt att så småningom hitta jobb, lägenhet och få rutin i vardagen, laga egen mat och börja motionera på allvar. Nu återstår då bara några problem, var vill vi bo? Vad vill vi jobba med? och Finns det jobb? Har inga svar på någon av dessa frågor men det lutar mot att söka jobb i Gold Coast eller Brisbane uppe i Queensland. Vi får se helt enkelt. Det löser sig. :)

Det man behöver för att få jobba i Australien är förutom jobbvisum (som vi redan skaffat), bank-konto, Australiensisk telefonnummer och Tax file number som är typ ett skattekort. Så första dagarna i Sydney går ut på att ordna allt det praktiska och även ta några bilder på operahuset och andra sevärdheter. På tal om sevärdheter är min kvot ganska full. Orkar inte gå runt och fotografera byggnader, monument eller skyltar längre, vilket bidrar till att ni nog inte kommer att få se många bilder från Thailand eller Singapore, några zoobilder kan ja bjuda på lite senare.

Sedan är det ju tidig vår i Down Under så från att ha kommit från ett fuktigt och hett Asien känns nog 17-20 gradiga Sydney lite kallt i början. Men hörde att det slaskat i Finland, så jag klagar inte, slipper ju snön trots allt.

Ciao!

1 kommentar:

Nina sa...

Det löser sig, sa mannen som badade i smör! :) puss