tisdag 5 januari 2016

Bildregn på husleveransen!

Nu har byggarna hållit på i två dagar. från en sockel på måndagsmorgon till ett tvåvåningshus med takstolar på sisådär 48 timmar. Inte illa. Just nu känns värmeklart paket som rätt val istället för att spira upp from scratch.

Huset förblir vitt. Här med mellanstrykning klar så slipper vi måla huset genast då det är klart.

Baksidan på huset ligger mot norr och gården har en stor gräsmatta (fotbollsplan enligt bonden) och skog för att skydda för kalla vindar.


Hitta barnet. Stella tycker det är festligt med husbygge.


Såhär långt kom de första dagen.
Idag satte de en våning till. Vi ville ha fulla två våningar. Just nu känns huset vääääldigt högt! Haha! Men man blir väl van. 


Husets framsida, såhär långt hade de kommit då skymningen föll på. De fortsatte och vi stack in med flickorna och värma oss. Två väldigt kalla dagar bakom oss och vi har bara kunnat vara ute och titta korta stunder så inte minioren fryser ihjäl. Hon gillar mest att mysa i min famn och totalvägrar gå ute oftast. Fantastico.


Nu blir det paus med trettondagen och i slutet på veckan tror jag de tar det lite lugnare pga. den hårda kylan som är påväg. 


4 kommentarer:

Petra sa...

Ååh, så roligt! Och oj, vilka minnen som väcks från dagen då vårt hus kom. :-) Fint blir det!

Hanna L. sa...

Det kommer att bli såå fint! Och visst är det kul med elementhus, man ser ju så snabbt resultat! Vårt hus är ju också ett terihus och vi har varit jätte nöjda.

Lotta sa...

Ja de e så pirrigt så man knappt sover! :) fastän det nog tar länge innan insidan e klar, men man har ju kommit igång nu i alla fall!

Lotta sa...

Ja man får ju de man vill ha då man bygger iaf, så tycker nog om vår modell. :D Och kul att ni varit nöjda! Det är vi nog också än så länge!