söndag 30 december 2012

Nyår

Imorron tar 2012 redan slut! Aldrig någonsin har ett år gått så fort! S har jobbat hela heljen så han är ledig imorgon och nyårsdagen istället. Nu måste vi bara hitta på nåt att göra. Alla verkar vara sjuka.

fredag 28 december 2012

Gårdagen

FavoritJohanna är i Kokkola och vi passade på att ha en myskväll. Hon knäppte lite bilder på la familia mellan Wii Fit-spelturerna.





torsdag 27 december 2012

Vet ni vad?

Jag har firat min första jul och haft det mysigt.
Lärde mig vända från rygg till mage 23.12.
Jag fick smaka på potatis 24.12. Namnam. Det vill jag ha varje dag.
Gav även mamma och pappa jullov genom att sova till 10.20 på juldagen och 9.45 på annandag jul.
Sen fick jag en hel massa fina julklappar. 

Här är min nya enorma badanka. 

måndag 24 december 2012

God Jul!

Stella firade julnatten med att vaka ytterst mycket. Kanske hon är nervös för julafton som man själv var förr. Haha. MEN hon hade full fart igår och började vända på sig. Rygg-mage. Om och om igen. Kanske det är egentliga orsaken till orolig sömn. Morgonen började med presentöppning framför spisen och nu tar vi det lugnt tills det är dags för mummus julmat. Stella firar jul med att smaka potatis. mums.





söndag 23 december 2012

Födelsedagsbarn.

Min kära bästis Pipsan fyller år idag. Hon e fantastisk, så många fina minnen vi har. Hoppas på många fler i framtiden. Du är mig kär.

Här njuter vi på Bondibeach Sydney.

fredag 21 december 2012

tänder?

Det hoppas vi. Fröken har haft skrikattacker på eftermiddagar och vägrar somna genast som hon alltid nästan gjort. Trött mama hela veckan. Hon vägrar även att leka själv och har slutat med sina långa middagspass. Allt har lett till att huset är ostädat och julfixet långt ifrån klart.

På nätterna vaknar hon varannan timme. Igårkväll fick hon panadol för att hon var gnällig hela dagen och för att kolla ifall hon vaknar av värk på nätterna eller om hon är hungrig. Natten gick genast bättre med bara en matning (plus en kl. 06.00, om det är natt eller morgon vet jag inte:)) Så kanske det är tänderna eller nåt annat som gör ont.

Och så en bild på solstrålen...

tisdag 18 december 2012

Morgonglamour

10.30 och vi har bytt bajsblöja 3 ggr. Tänder på väg? Eller rörde hälsosmoothien jag drack igår om Stellas mage?

måndag 17 december 2012

Chagabesök

Hade rekreationskväll med gymnastikföreningen idag. hade ordnat ett besök till Chaga Ekologiska butiken/caféet i stan. Det blev mycket mer intressant än jag kunnat ana. Är själv inte så mycket Ekomänniska från förr men har nu i höst till exempel börjat inhandla Enjo-städprodukter. Får se hur det utvecklar sig. :) besöket vid Chaga var väldigt intressant med mycket ny information och nya dofter och bekantskaper från växtriket. vi fick prova på hälsosmoothies och titta runt. kokosoljan blev jag lite intresserad av och har nu läst resten av kvällen lite om produkten. tror jag kikar in på Chaga för att hämta en burk eller två..

Dagens rätt

Åt dethär ofta under studietiden med mina sambos. Så gott! Allt man behöver är ungsform, klyftpotatis, gravad lax och matgrädde. In i ugnen och ät!

söndag 16 december 2012

Gnäll

Vår solstråle har varit väldigt gnällig de senaste dagarna. Hoppas hon inte håller på att bli sjuk. Och ifall det är tänderna så hoppas vi på att de visar sig snabbt. Skriker även alltid nu då hon äter. Mest på eftermiddagen och kvällen. Verkar snurra i magen för henne då. De stunder hon inte gnäller är hon dock väldigt pratsam och högljudd, nästan för högljudd då hon testar ljud och hur mycket dregel hon kan tillverka. Haha, älskade unge.

lördag 15 december 2012

Inhandlat på minisemestern


Som ni ser, inte mycket man handlar åt sig själv mer. Stella får allt.

Hur fina kläder har inte Lindex just nu? Littlephant märket är fantastiskt. Toppar Stellas julklappslista definitivt. (Newbie i Kappahl är alltid ok också).

Vi är tillbaka från ett par avkopplande dagar i bästa staden. Igår shoppade vi som sagt, träffade fantastiska Pisa, Jemppa och Pipsan på Sweet Vasa och njöt av en löjligt god middag på Kantarellis som Sara bjöd på 30-årsdagen till ära (första blodiga biffen sen pre-preggotiden, slurp!). Njöt nog för mycket eftersom jag glömde fota precis allt.

Idag strosade vi lite på stan men blev lite frustrerade av folkmängden så vi gav upp och  kopplade av vid Saras innan jag kastade av S i Sandviken för sin Futsalmatch och jag körde vidare till Gerby för kusinchill.

Home sweet home.

torsdag 13 december 2012

Vasadagar

En del av Sebastians födelsedagspresent var hotellsemester. Vi kom idag till Vasa och bor på Kantarellis där även Sara svägerskan jobbar. Man måste dra bonden bort hemifrån ifall han ska ta semester på allvar. Annars hittar han alltid på nåt att göra.

Stella sov och uppförde sig exemplariskt i bilen som vanligt. Ikväll slappar vi, väntar mest på att Stella ska gå och lägga sig så vi får bada bastu och jacuzzi. Haha.

Hem åker vi på lördag efter S's futsalmatch. Chill och julklappsshopping på schemat annars. Såklart ska jag trycka in träff med Vasas finaste också!

Till sist en usel ipadbild på la familia.

tisdag 11 december 2012

Strömsö

Ja inte riktigt så smidigt hemma hos oss... Kranen som läckte på ett ställe före montören kom, läcker nu på tre ställen.

måndag 10 december 2012

andra adventsveckan

Ny vecka, började dagen med massage, precis som förra veckan lider jag av on/off huvudvärk. Får se ifall min rygg börjar samarbeta småningom. Sedan har vi slappat med Stella hela dagen, borde aktivera oss och gå och handla julklappar så småningom, många klappar kvar att inhandla!

Stella update då. Hon sitter helst. Absolut inte ligga i famnen som spädisar. Lite tråkigt blir det även i längden om man är på ställe så gå runt i huset fungerar alltid då hon blir rastlös. Babygymet är en hit så länge mamma ska hinna göra mat eller annat "viktigt". Hon tar tag i saker och ska smaka på precis allt. Hon pratar massvis och gapskrattar då man busar med henne. Måste nog vara bästa ljudet i världen. 

Hennes dagsvilor varierar lite. första passet är kring 2-3 timmar, men märker att det håller på att bli kortare och kortare. Eftermiddags/kvällspasset ligger vid kring 30 minuter. Sen sover hon inte mer på dagen. På kvällen nattar vi henne ca 21.00. Hon somnar av sig själv om hon är lite trött då vi sätter ner henne i sängen. Sedan springer vi kanske ett par tre gången och sätter in tutten (Visst finns det undantagskvällar då vi springer konstant). två gången äter hon på natten och på morgonen sover vi ibland till 08.00 och vissa mornar till 9.30.

Hon är en glad lite tös som sällan gråter, än mindre skriker, igår hade hon skrikattack ett par minuter och jag hann bli lite nervös tom. då man inte är van med sånt. Haha.

Och så en bildkavalkad på dreglisen.




lördag 8 december 2012

Kokaka

Självklart bondens födistårta ska vara koinspirerad.

fredag 7 december 2012

Fredagsbak

Minsann!! Bakat i 7 timmar idag! Pepparkakor, muffins och en födelsedagstårta. Bild på den imorron. Jag är överraskad att jag fixade den.

Vi bakar pepparkakor hos min mormor kring självständighet varje år. Så kul att Stella hänger me på traditionerna nu.

Grynet var med hela dagen vilket kanske bidrog till att bakandet tog så länge. Idag orkar jag inte göra nåt mer längre. Satte Stella i säng, tur att hon somnade utan problem idag (oftast faktist), tog fram ostbågar och knäppte på X-factor finalen.

Imorron ska det firas mannens 30 år på jorden.

tisdag 4 december 2012

Insomnia

Förra natten var horribel. Stella sov kanske 20 min i sträck för att sen svänga på sig, vara klarvaken, grymta och hålla på i evigheter innan jag fick henne att somna om. Efter 20 minuter var det dags igen. Hela natten igenom. Utvecklingsfas?

Steg ändå upp kring 08.00 för att åka iväg på mammabarn-träff. Ingen skillnad var man är vaken. Hemma eller borta.

Innan jag anlände till träffen hade jag fått återvända in från bilen två gånger. Första gången märkte jag att skötväskan inte var med. Halvvägs in till stan märkte jag att plånboken var hemma, tanken nästan tom så fick göra U-sväng så länge bensinen räckte. Allt detta i gemytliga -20 grader.

Buu för vinter och dåliga nätter.

måndag 3 december 2012

1:a Advent

Veckoslutet gick i ett huj. Vi firade lillajul med lärarbrudarna, åt julgröt, firade Pia & Christers förlovning och slutade helgen med lite kalas för 30-åringen i huset. På lördag ska det bli lite större kalas.

Själv har jag haft huvudvärk i fem dagar. Beställde tid till massör och njöt/led i 45 minuter idag. Ska på nytt nästa vecka. Har väldigt spänd nacke/axlar vilket ja tror är orsaken till konstant dunkdunk i huvudet.

Stella har blivit rolig. Hon gapflabbar varje dag och är inte alls spädbarn längre. Så kul att se henne ändra. Väntar med iver att hon ska lära sig nya saker så man kan göra mer med henne, kanske jag är den enda som vill att barnet ska växa/utvecklas snabbt. Haha.