torsdag 30 augusti 2012

Äntligen!

Hon är här. Stella. 3,6kg 49cm, perfekt. Söndag 26.8 2012 kl. 10.14 titta hon ut äntligen. Vi tar förlossningen senare. Tre sidors förlossningsberättelse säger en hel del redan. Igår kom vi hem och lever i vår bubbla nu. Så skönt att ha henne här. Hon e sötast i världen.

fredag 24 augusti 2012

Vår dag

Nåja, idag är dagen som jag och S gissade på. Inget händer så nån annan drar nog hem vinsten. Spännande. I heljen ska vi fira Veneziad med mat, godis och bröllopsdag. Förhoppningsvis en liten baby också. Får se.

onsdag 22 augusti 2012

Little Talks

Hemma ännu. S åkte iväg till Ylivieska på match. Inget han missar om inte vi är på BB. Haha. Ni kan ju ta å lyssna på hans favvolåt denna soliga augustikväll vetja.

tisdag 21 augusti 2012

Blä.

Hade rådgivningsbesök imorse. Allt bara bra, som varje gång hittills. Bra blodtryck, hemoglobin, vikt, hjärtljud osv. Frustrerande egentligen för rådgivningsbesöken visar ju inte ifall förlossning är på gång. Så känns lite onödigt. Fick välja ifall jag vill komma in på nytt på fredag men tror jag skippar det och besöker avdelning 3 nästa tisdag istället. Fick tid till läkare då. Börjar lite tro att chicka inte tänker titta ut före det. Vill ju helst undvika igångsättning men vad gör man liksom. Hoppas hon bara inte växer mer.

måndag 20 augusti 2012

Yllestrumpor

Usch. Vi har konstant dörrarna på glänt så Milton&Elton kan komma och gå hur de vill nu under sommaren. Idag kom dagen då tårna fryser pga låga temperaturen ute även om solen gassar. Brr. Höst på väg, men ingen baby so far. Vi väntar vidare.

söndag 19 augusti 2012

Sommarbilder

Mat vid Hästöskatan.

 Utsikt vid hästöskatan
 Husband vid Hästöskatan
Lotski på väg till Hästöskatan.

Mera gissningar.

Några har gissat fel hittills. Får se när det blir. Heljen har vi spenderat på förlovningsfest i Såka, ätit middag på Hästöskatan och sett tiotal avsnitt av Grey's Anatomy. Vad annat gör man liksom när det hela är en endå lång väntan. Suuuck! :)


Här är senaste uppdaterade listan. Sorry Matsku och Jenny. Nina, det blir tight. ;)

Hohojajaa..

Oui, un peu.

fredag 17 augusti 2012

Magen

Ja de e ju 39+6 idag och tycker att magen kanske lite sjunkit. Vilket ju e bra. Hejaheja.

Onepiece

Jahaja. Här sitter man då å surar över att S vägrar köra mig till Juthbacka bara för att jag knappt orkar gå en prismarunda. Men de e ju helt annat att gå där ju. Så tycker han även att jag kommer hem med skräp. Bah. Alla förstår inte.

Förövrigt kan ni se på bilden hur min mage mår och hur jag tänker kurera det. Tänkte mig vätskediet fram till förlossningen nu..

onsdag 15 augusti 2012

Läget..update




..just nu ser ut såhär. Man hinner nog med ännu ifall man vill gissa. Sitter hemma och äter ostbågar så ingen förlossning i sikte. :) Jag och S råkade gissa på samma dag, haha.

Update: nu är de senaste gissningarna uppsatta här. Johanna fråga ju såklart ifall ingen gissar rätt om det blir tröstepris. Jo de kan vi säga, närmast gissande kan få en av våra katter fast. Haha. (bara Johanna som blev glad nu..:))

Game on!

Vi gör det lite mer spännande (tidsfördriv för mig). När tror du chicka anländer? Vinnaren får ära och beröm på bloggen! :)

måndag 13 augusti 2012

Pappaledigt

Det har S från och med idag. Det firar han med att jobba lite. Två veckor framåt borde han vara ledig. Skulle ju vara passande att lillisen sku titta ut småningom..ifall hon stannar inne kallar vi dethär semester och så får vi ta nytt försök med pappaledigheten senare. (the joys of being a bonde och man måste bestämma i förväg när man är ledig för att få avbytare...)

Jag har ju mina böcker i alla fall..

Status.

Pipsan ville absolut veta hur det gick vid rådgivningen idag. Here u go:

V. 39+2
Vikt: 68,1 (+600g) det är ok eftersom vikten stått stilla de 2 senaste veckorna. Total viktuppgång 13kg. Tänker inte spräcka 70kg. Sådeså.
Blodtryck: 109/61. Normalt för mig.
Chickas hjärtljud 130, mycke rörelser.

Och till sist SF-måttet som hoppat upp, hoppas det inte tyder på att chicka blivit fet.

Just nu är alla ställningar obekväma och jag lider av illamående från och till varje dag. Nån annan som haft illamående i slutet på graviditeten?

söndag 12 augusti 2012

Tomas Ledin

Lysande konsert i Jeppis igårkväll! Två timmars konsert med feelgood gamla goa låtar! Även om jag försökte studsa lite är jag ännu i en bit.

Imorgon börjar ny vecka, en vecka då jag i vanliga fall skulle börja jobba. Men inte iår!

lördag 11 augusti 2012

onsdag 8 augusti 2012

Gesslein och babyrum

Hellurei. Hösten är här känns det som. 10 grader första veckan i augusti är inte ok enligt mig. Augusti ska ju vara en sommarmånad. 

Å neeej, jag föder inte ännu även om jag varit frånvarande ett par dagar. Hade en katastrofal natt i början på veckan då chicka absolut inte sov på hela natten utan spelade rugby med mina inälvor. trodde seriöst jag skulle tuppa av av smärta. Nu sitter jag hela dagarna och hoppas att hon inte får mera av de attackerna utan rör på sig lite så jag vet att hon har det bra, men inte mer.

Vagnen ja! Äntligen! Idag plockade jag upp den och cruisade runt i vardagsrummet. Såå nöjd med färgen och hela paketet!

Kan hända att mardrömsnatten berodde på att vi slutförde omvandlingen av gästrummet till babyrum/arbetsrum i heljen. Här får ni lite bilder på hur det ser ut.




Ny bil har landat på gården till och med, stolt Honda ägare. Dvs, allt är under kontroll inför babyn tror jag. Bb väskan inte packad men vet vad jag skall ha i den så de borde inte vara ett problem. 

fredag 3 augusti 2012

Fredagsmorgon

Egentligen har regnet varit bra denna vecka då vi försökt fixa det sista inför chickas ankomst. Hennes rum börjar få form och lite hyllor och tavlor på väggarna ännu så är det klart. Nu kan solen titta fram igen så jag hinner njuta av den ännu en stund.

Ska sticka iväg mot stan så småningom och träffa nyblivna tvåbarnsmamman Alina och ganska nya enbarnsmamman Jannike och planera jumppaåret. Jubilé utlovas våren 2013 och vi har en hel massa idéer och planer för året. Wooh! Bara Chicka skulle komma ut och veckorna lite rulla så är jag i full gång igen!