fredag 6 november 2009

Brisbane

Nu har då allvaret börjat. Befinner oss i Brisbane och letar febrilt efter jobb. Tagit hjälp av internet, Backpackerhostels, jobbpunkter, andra backpackers, frågat i butiker och återvänt till internetsökandet. Verkar som om vi är en eller två veckor för sent ute. Många har nyligen anställt nytt folk och de flesta arbetsplatser behöver bara Christmas casuals, Julen som vi redan bestämt oss att fira nere i Bendigo och Nyåret nere vid kompisarnas beachhouse i Queenscliff. Har sökt jobb från statist/modell/tvseriemedverkande till butiksbiträden och biltvättare. Jobbsituationen här nere är inte den bästa. Vi hade funderat på att jobba på farmer men det är långa köer till de platserna och till farmer som ordnar kurser och garanterar jobb finns det först plats i februari. Det gäller väl bara att springa in till alla butiker/firmor man hittar och kan tänka sig att jobba på. Jag och S har ett två veckors keikkajobb på lut med att dela ut flyers i förorterna och i olika företag. Får se hur det blir med det. Tre veckors jobb skulle vara bra för oss eftersom vi funderar på att resa upp till korallreven, Whitsundays, Hamilton Island osv före jul. Ifall vi hinner flyger vi även ett par veckor till Nya Zeeland.

Det skulle betyda att vi efter julen inte har stora krav på var vi vill jobba. När vi redan sett det vi vill se i Australien före jul kan vi koncentrera oss på att få jobb för en längre tid med detsamma. Melbourne är väl den stad vi troligen stannar i efter nyår eftersom både jag och S vill se Australian Open, har även ansökt om att få jobba där. Sen i mars är ju F1 i stan som S troligen ska på. Förövrigt är Melbourne min favoritstad i Australien, fast Brisbane kommer ganska nära redan efter bara ett par dagars vistelse här! Men bäst av allt med Melbourne är ju den korta sträckan till Bendigo.

Ååh, allt är lite osäkert och vi har egentligen ingen aning om var vi befinner oss nästa vecka, det jag med säkerhet vet är att vi bytt hostell till något som inte erbjuder kackerlackor och spindlar i varje hörn. Lite frustrerande att inte veta ifall man hittar jobb eller boende, men det är ju en del av denhär upplevelsen så ska inte klaga vid första motgång.

Ciao!

Inga kommentarer: