onsdag 30 november 2016

Att luras.

Sibelle ja. Verkade vara en engångsföreteelse detdär med att sova en hel natt.

Annars rullar vardagen på. Är man lärare så är tiden före jul en av de mest intensiva perioderna i året. Övningar inför lucior och julfester. Det är simhallsbesök och elevers tandläkarbesök. Det pyntas och böcker avslutas i raserfart. Mycket utöver det vanliga arbetet helt enkelt. 

Egentligen kunde man sitta på jobbet till sena kvällen varje vardag och ändå ha saker ogjorda, men så har jag ju två barn som ska hämtas från dagis utan att överskrida 35h/v (eget val, jaajaa, kniidå), hinna handla mat, helst utan barnen, laga maten, städa efter, tvätta byke osvosv. Och framförallt hinna umgås med de små  yrvädrena innan läggdags. Sedan natta en timme för att ha egentid iaf till 23.00 innan läggdags/alternativt lyssna på Sibelleskrik redan då. 

Men, allt detta är övergående. Lyckligtvis. Har på känn att man nog ändå kommer att sakna denhär intensiva tiden i livet


På tal om skrik så var Sibelles rådgivningsbesök igår en liten förbättring på 1 1/2-årskollen. Då skrek hon 100% av tiden. Nu ligger vi ju ändå nere på ca 88%. Rådistanten avslutade besöket med orden. "All kraft till er, det behöver ni." Ja, mina barn i ett nötskal. Men ack så kära. Bästa på denna jord.

Inga kommentarer: