söndag 6 september 2015

Köksidéer tack!

Vi har lämnat in alla papper gällande bygglov och undantagstillstånd (vilket vi inte räknat med). Nu är det bara att vänta. Har ringt fabriken och bett dem skjuta på leveransen just pga detta eviga väntandet på loven.

Men, det vi kan göra är börja med är elplaneringen och köksplaneringen. Har bestämt två möten inkommande vecka. Har lite idéer på klart men känner att de e lång väg att gå innan vi hittar det perfekta köket. 

Tanken är att golvet ska vara kakel. (Marrakech viskning, sku kunna ha det överallt i huset) Skåpen vita. Men längre än så har jag (ehrm..vi) inte kommit. arbetsbänken och backsplash är stora frågetecken.. Betongyta på bänken sku locka lite..

och så blir det väldigt lite höga skåp, så måste hitta på smart förvaring. Help!
Hur der ert drömkök ut? Vad ska man ABSOLUT tänka på då man planerar kök?

lite tankar i köksväg kommer här, allt från min bästa vän Pinterest:

2 kommentarer:

Titti sa...

Vi har nyss flyttat ini vår nyrenoverade bondstuga. Det jag så gärna ville ha i vårt kök var upphöjd diskmaskin, tyvärr gick det inte pga av att vi har så mkt fönster överallt. Med DET är ngt jag sörjer, så om det bara går att planera in så höj den och varför inte ugnen också om du bakar eller lagar mkt mat i den.
Sen är jag jättenöjd över våra två fullstora diskhoar och den lilla diskbänksytan bredvid, skulle inte byta bort den mot något! Hur fina och slitstarka bänkytor man än har vid sidan om.
Och så skulle jag också sätta roskisen i övre kant eller i övre lådan om man har sådana och inte rakt under diskhon utan bredvid. Vi hade planerat så i ett skede men ändrade det till det traditionella och nu ångrar jag mig.

Lycka till! Det är så roligt att planera sitt framtida hem!

Lotta sa...

Aaah! Tack! Jo vi har ugnen och micron tänkt högre upp. Diskmaskinen sku jag även vilja ha så men har fönster i vägen överallt! 😒 och tack för roskistipset, de ska jag undersöka! Diskhon blir i ett hörn såå tror de bara blir en enorm ho. Är van med två så får se hur det går... 😅