söndag 31 augusti 2014

2-åringen.

Efter kalasandet idag blev det tomt hemma och trotset kom fram så vi sprang ut på photo-shoot före kvällsbiten. Tösens tålamod är väldigt kort så 20 minuter senare fick vi ge upp. Men lite lande-bilder fick vi på bondflickan.





Min söta hallonbåt. Vilka galna två år vi redan haft tillsammans!

I carry your heart with me (i carry it in my heart) 

I am never without it (anywhere I go you go, my dear; and whatever is done
by only me is your doing, my darling)
no world (for beautiful you are my world, my true)
and it’s you are whatever a moon has always meant
and whatever a sun will always sing is you
Here is the root of the root and the bud of the bud
and the sky of the sky of a tree called life; which grows
higher than soul can hope or mind can hide
and this is the wonder that’s keeping the stars apart
I fear no fate (for you are my fate, my sweet) I want
here is the deepest secret nobody knows
I carry your heart (i carry it in my heart)



lördag 30 augusti 2014

Partyveckan.

Så börjar festligheterna ta slut, Stellas kalas imorron ännu. Firat bröllopsdag, Stella och mig själv i veckan. 

Besökte Mödrapolikliniken för extra koll pga. liten mage. Barnmorskan har svårt att hitta tvåan och veta vilken väg hon är. SF-måttet är mindre även så en läkare tog en titt och konstaterade att 2:an är väääldigt lågt nere, rätt väg och att näringsflöde och moderkakan är ok. De fortsätter med extra check-up ändå för att se att kurvan stiger som den ska. 

Fick även gå igenom förra förlossningen och prata om den kommande. Om möjligheter och val. 

De blir nog bra, tre veckor jobb sen mama-time!

söndag 24 augusti 2014

Kärlek

Bröllop. Det måste ju vara ett av de bästa lördagssysselsättningarna. Så rokigt och vackert. Igår fira vi Tony&Sara. Underbart!


Imorgon börjar Partyveckan. 7 års Bröllopsdag, Stellas 2-årsdag och min 29-årsdag. Perfecto! Jag väntar mig bli överöst med gåvor. Hah! 

Lite spänning i livet ger dock även ett Poliklinikbesök där det görs en förlossningsplan så inte allt som gick snett förra gången ska gå snett igen. Ska även in på extra koll av numero två eftersom hon tycks vara mindre än Stella var och hälsovårdaren hade svårt att hitta vilken väg hon simmar i magen. Inget att vara orolig för tyckte hon. 



lördag 23 augusti 2014

Bröllopstider!

Förra heljen gick vi på bröllop. Fantastiskt fint och känslofyllt. Heja gravidhormoner. I av vår AIO trio fick sin prins. Så vackra så fina.



Idag bär det av på bröllop igen. Panik över klädsel. Kulan ryms inte i någon av mina klänningar. (Eller bara i ett fåtal, men inga jag vill ha)

tisdag 12 augusti 2014

Så är vi där igen!

Rutiner och vardag. Två dagar på nya jobbet med fast tjänst. Det tar en stund innan allt sjunker in, rutinerna hittas och jag vet när jag ska stiga upp på morgonen för att inte stressa med morgonmål, hinna pussa Stella adjö och ha tid att sitta minst 20 minuter på jobbet innan skolklockan ringer. 

Stella har varit lite gråtig de första två mornarna men hon ska väl vänja sig. Samma sak gäller när jag kommer hem. Mycket "mamma, mamma" och kramar och pussar. Min arma mage orkar inte riktigt med allt kläng men ska inte klaga. 

Sista sommarlovsveckan innehöll strand, båtutflykt, födelsedagskalas och värme.

Stella och Oliver på båtutfärd. 
Vi byggde koja under regniga dagarna. 

måndag 4 augusti 2014

Bäst hittills

Vilken måndag! 12 km sandstrand och sol hela dagen. Vilka skatter man hittar nästan hemma! Sommar ta aldrig slut! 

lördag 2 augusti 2014

Höstinspiration.

Blir inredningsgalen varje höst. Nyttnyttnytt. Dags för tösen att ge bort sin säng snart så tänkte piffa upp den nya för att göra övergången roligare. Fungerar knappast men har en fin himmel ovanför sängen hennes i alla fall! Denna underbara himmel hittade jag från Ellos!

fredag 1 augusti 2014

27+5

Folk frågar om jag sörjer trean. 
Kan nog inte säga att jag gör det, glädjen av att märka ett hjärtljud när man förväntade sig noll övervinner sorgen. Det är inte så att man förväntar sig tvillingar så att tänka i banorna att få dubletter av Stella är överväldigande. Hade aldrig fixat det. Tror vi blir givna bara så mycket vi kan klara av. Gäller allt i livet. 

Pucko.

Alla sade att graviditet nummer två går lite förbi medan ettan växer och tar uppmärksamheten. Efter att nu glömt skriva på mitt nya arbetskontrakt, inte anmält om mammaledighet i tid och glömt barnförsäkringen och går miste om den, kan jag nog konstatera att det stämmer. Hänger inte med! Om mindre än tre månader kommer numero dos! Om 7 veckor börjar mammaledigheten. VART gick tiden??