söndag 28 april 2013

Söndag tjugoåttonde april

Idag har haft en mormor-dag. Vi åkte först till Stellas gammelfarmor, sedan he till gammelmormor och gammelvaari. Där fanns även mommo och moffa. Ätit bulle och kaka, druckit mjöd och rullat hem.

Igår började vi dagen med babysim och fick även S med i bassängen. Stella fick visa sina partytrick under vattnet åt pappa. Efter det stack vi till Jeppis på Truppmästerskapen för att agera pausunderhållning med discogruppen.

Stella är extremt gnällig och äter dålig för tillfället, vi hoppas på tänder. Snabbt.

torsdag 25 april 2013

Veckorna

Så snabbt de går!
Jobbat lite, dansat lite, hejat Tiikerit till SM guld och sett lite mer av S än normalt.
På lördag är det dags för babysim igen och sedan uppvisning på FSG-show i Jeppis med Discogruppen. Wappen redan nästa vecka, åskmolnet är dock ett tandläkarbesök före det. Urk.

tisdag 23 april 2013

Bloggdiarré

Moppen vi beställde kom aldrig så vi kollade Masterräkningen och det visade sig att beställningen aldrig farit fram. Därav moppfrånvarot. Nu har dock S spanat in en ny liknande manick på TV-shop och ska väl jämföra lite så får se vilken vi köper. Haha!

Jag ska annars jobba på skola torsdag&fredag. AAAAAH! Bortbort och andas lite!

Lilla My

Hon väger 9,4 kg och är 70 cm lång. Perfekt unge tyckte läkaren. Håller med.

Bright side of life.


Kaj Holmbäck fotograferade under jubiléet. Vilken fest, you missed out ifall du  inte var där.




Idioti

Eftersom S nu är hemma på pappamånad kan jag vikariera och göra annat kul jobbväg. Är ju inte i jobb varje dag vilket betyder att jag kan anmäla mig arbetslös nu redan och samla "karens"-veckan som FSL kräver att man har innan jag får arbetslöshetspenning från facket. So far so good. Problemen börjar nu.

Nåväl, anländer till arbetsjävlacentralen för att anmäla mig som arbetssökande. Efter en stund blir det klart för mig att jag måste gå på någon jävla kartläggning hos dem. Gå igenom hela deras hemsida om jobbansökan, hur man skriver CV, söker jobb osv. Jag MÅSTE läsa allt för att i slutet sedan komma till en sida där jag kan sätta in mina bankuppgifter så de ser att jag faktiskt läst om att CV ska skrivas fint och prydligt, stor bokstav i början på mening och punkt i slutet. Jag skall svara på frågor om min framtid, jobbönskan, ifall jag har kunskap och erfarenhet av arbete jag önskar mig få osv. Jag är LÄRARE! Det FINNS inga jobb på sommaren! Jag är inget mongo som inte hittar jobb. SKOLORNA är STÄNGDA på sommaren! Jag vill inte ha ett annat jobb, jag anmäler mig precis som jag gjort alla andra somrar jag blivit arbetslös efter vikariat. ALLA gör det! Huuuuuur?? Näääääär? och FRAMFÖRALLT VARFÖR ska jag göra allt detta? Kan någon vänlig själ svara mig?

Just det, dyker jag inte upp nästa fredag skickar de inte vidare min info till FSL A-kassa och jag blir utan arbetslöshetspenning i 15 dagar. Gotta love papperskrig. Enklast sku det ha varit att vara hemma med Kelas fantastiska vårdbidrag.

Tack för mig.

måndag 22 april 2013

Det vi gjort.

Förra veckan var fullspäckad med jubiléet. Helgen var fantastisk, sjukt roligt, ska se om jag får bilder senare att sätta upp så ni som inte var på plats får se. Äntligen är det över men lite vemod känner man ju på samma gång. På nytt om 10 år, då fyller vi hundra jämt.

Hann även träffa favoritfamiljen från Vasa igår. Flytta hit tack! SötLiam busa hela kvällen.

Vi hann även på familjefoto förra veckan till Jakobsson. vi fick det i dopgåva redan i oktober. Men ville vänta tills Stella sitter själv så bilderna sku bli lite mer intressanta än en bäbis i famnen. Nu gäller det bara att välja bilder..

På tal om bäbis. Grynet har blivi så stor och självständig, ålar sig fram och sitter stadigt. Kan dock inte komma upp i sittställning själv än. Och gröten då. Hon har accepterat läget och äter numer gröten snällt morgon och kväll. (Okej det började i förrgår så får se hur länge det håller i sig :))

Imorgon är det dags för läkarbesök och rådis. 8 månader ren!



tisdag 16 april 2013

Busy woman

Så himla mycket på gång nu. Det är jubileumsplanering, träning, Stellamys, höstplaner osv. Imorgon ska vi på familjefotografering. Fick som dopgåva av parents. Panikerat med kläder, både mina och Stellas.

Lovar blogga mera med start nästa vecka. Då är festen förbi och jag har lite mer tid över, dessutom är S hemma på pappamånad.

måndag 8 april 2013

Du minns väl?

Att Nordan har 90-årsjubileum i vår. Om ca 2 veckor faktiskt. Lördagen 20.4 kl. 17.00 på Hållhagens skola. Samla ihop ett gäng och kom och titta! Tränar för full rulle, 4 dagar i veckan plus allt extra som ska ordnas kring festen. Fötterna börjar ta lite stryk, desamma med ryggen,. Borde hinna med massage, naprapat och fotvård innan det är dags för föreställning.

Samtidigt går det mycket tankar kring hösten och eventuell dagvårdsplats, jobb osv.

Det är mycket nu!

April

Den senaste tiden har vi njutit av vädret. Varit på villan, suttit ute och älskat solen. Stella rör sig framåt med varierande hastighet. Snabbast går det ifall katterna är i närheten, wc-dörren öppen eller hon ser mjölkflaskan. Hon har blivit väldigt rolig och man ser mer och mer av hennes personlighet. Hon är absolut inte en chill baby längre utan hojtar till bestämt då hon vill något. En tisdag för ett par veckor sedan bestämde hon sig för att älska tuttflaskan. Så nu dricker hon ersättning mer än gärna. (Äntligen!) Hon fick tänder och började bita, därav slut på mjölkfabriken. Gröten bestämde hon att inte passade henne så nu är det välling som gäller. Med varierande framgång det också. 

Tror nätterna skulle vara bättre ifall hon åt mer på kvällen. Efter Kruppattacken har nätterna inte riktigt blivit lika bra som förr. Morgon tar hon kring 7 vilket är okej ifall man skulle ha sovit hela natten men springer in till henne 2-6 ggr per natt oftast. Det räcker med att sätta in tutten/nappen och hon somnar om, men jobbigt med spring i varje fall. Tror det kunde bli bättre ifall hon slapp tutten..men orka ta striden liksom. Haha.




tisdag 2 april 2013

Glädjeämne.

Så glad man blir då bästisen Pipsan gått och förlovat sig med sin älskade Thomas. Ah, kärlek.