måndag 30 december 2013

Nu är det nära!!

Spenderat dagen på stan och panikhandlat inför resan. 150€ försvann i Stellamat&prylar plus lite tuliaisia åt vännerna Down Under. Hua! Ensam behövde man heller inte vara på stan.

Allt börjar vara klart. Förutom packandet som inte riktigt vill ta fart. Det finns ju en dag imorron också. Visumen ordnade vi med igår och passen plockade jag upp förra veckan. I god tid mao. 

Vi startar på onsdagen kring 18.00 från Kronoby och flyger sedan vidare från Helsingfors via Hongkong till Melbourne. Det första flyget är ett nattflyg så tanken är att Stella sover den etappen. Får se hur det blir med den saken. Bokade en plats med ingen framför oss och möjlighet till crib för max 70cm baby som inte får väga mer än 11kg. Inget för Stella alltså men man kan ju testa. Annars får hon sova på golvet är tanken..eh.

Framme är vi fredagen 3.1 så vi missar andra januari totalt. Bendigo där vi ska bo först ligger 9 timmar före i tidszonen så vi är vän groggy som vanligt den första tiden.

Tisdagen 14.1 flyger vi över hela landet till Perth för lite chill och sightseeing för att sdan ta flyget via Singapore hem till Helsingfors 17.1

Det vi ännu får fundera på är boendet i Perth och tågresa hem till Kokkola från Hki eftersom inga flyg lyfter lördagen 18.1  då vi landar i Finland om allt går bra.

Nu vet nu mer om hur vi startar fantastiska 2014! Hoppas på att resten av året fortsätter lika lysande.

1 kommentar:

Johanna sa...

Ha en alldeles underbar resa! Hoppas flygresorna går bra! Kram! Ps. Ni var ju i god tid med visum o pass. ;)