onsdag 23 juni 2010

Lånat material

Man måste ju göra något av sitt liv. Man Måste Ju Göra Något Av Sitt Liv. Packa Pappas Kappsäck. Sex Laxar I En Laxask.Min mamma frågar mig jämt om jag Mår Bra. Hon har säkert rätt i att jag borde ”ta tag i mitt liv”.
Jag vill ju en massa saker och är inte särskilt dum men problemet är att jag inte kan vilja någon enskild sak tillräckligt starkt. Jag antar att man borde bestämma sig för att låtsas vilja något, välja ut något som man fixerar all sin vilja vid. Låtsas man tillräckligt bra så glömmer man tillslut bort att man låtsas. Det är det underliga med att vara vuxen: allt är på blodigt allvar men det känns som om det vore på låtsas. När man var liten så var allt på låtsas men det kändes som om det var på allvar.
Det enklaste vore förstås låtsas att man vill vara en tjugotvåårig lönnfet blondin som jobbar i en presentaffär. Men vart tar då allt annat vägen, som man skulle kunna låtsas? Det är vad jag undrar. Jag vill vara allt och då blir man ingenting.

Kamalas bok av Inger Edelfeldt

suck

4 kommentarer:

Anonym sa...

jepp. så exakt känns det!!

och beklagar ditt svar som du fick 10.32.
jag fick också ett svar igår att jag inte fått ett jobb jag hade sökt i österbotten. så bara att fundera ut en plan B..eller C, D E..

Lotta sa...

:( ibland suger livet stort. Hoppas vi endå i slutändan befinner oss på samma ställe. Saknar dej.

Malena sa...

kram på er båda <3

emma sa...

jag känner mej lite träffad på den där ena meningen, förutom att jag är 21 och inte lika blond mera ;)