onsdag 30 november 2016

Att luras.

Sibelle ja. Verkade vara en engångsföreteelse detdär med att sova en hel natt.

Annars rullar vardagen på. Är man lärare så är tiden före jul en av de mest intensiva perioderna i året. Övningar inför lucior och julfester. Det är simhallsbesök och elevers tandläkarbesök. Det pyntas och böcker avslutas i raserfart. Mycket utöver det vanliga arbetet helt enkelt. 

Egentligen kunde man sitta på jobbet till sena kvällen varje vardag och ändå ha saker ogjorda, men så har jag ju två barn som ska hämtas från dagis utan att överskrida 35h/v (eget val, jaajaa, kniidå), hinna handla mat, helst utan barnen, laga maten, städa efter, tvätta byke osvosv. Och framförallt hinna umgås med de små  yrvädrena innan läggdags. Sedan natta en timme för att ha egentid iaf till 23.00 innan läggdags/alternativt lyssna på Sibelleskrik redan då. 

Men, allt detta är övergående. Lyckligtvis. Har på känn att man nog ändå kommer att sakna denhär intensiva tiden i livet


På tal om skrik så var Sibelles rådgivningsbesök igår en liten förbättring på 1 1/2-årskollen. Då skrek hon 100% av tiden. Nu ligger vi ju ändå nere på ca 88%. Rådistanten avslutade besöket med orden. "All kraft till er, det behöver ni." Ja, mina barn i ett nötskal. Men ack så kära. Bästa på denna jord.





måndag 28 november 2016

Vad hände?

Två-åringen sov en hel natt i egen säng. Vilken lycka. Hänt ca 2 ggr tidigare under hennes levnadstid. Hon har ju inte blivit välsignad med sovandets talang. 

Men får se. Kanske det vänder. 


söndag 27 november 2016

Första advent

Att ha barn. Det är något extra med alla dofter, önskningar, snöflingor, tomtar och adventstid. Julen känns starkare, allt känns mer nära. Förväntan i deras ögon. Vilken fantastisk tid det är. 




lördag 26 november 2016

Lillajul

Snö är ok då vädret är som det var idag. Fick ihop fyra snögubbar en snölykta och lite snöbollskrig. 

Vi rensade gamla huset på julpyntena våra och Stella var eld och lågor. Under mitt 2 minuters toalettbesök hade hon tömt jullådorna och pyntat alla bord med allt från julgransbollar till halmbockar. Fick efter många om och med plocka tillbaka det mesta och bara låta ett par tomtar och julbelysningen vara kvar. 

Julbelysningen ja. Nu har ju jag planerat så smart att vi har små uttag ovanför de flesta fönster, det jag inte tänkt på är att all julbelysning säljs med stora stickkontakter. 


Vid såna tillfällen är det bra att vara elektrikers dotter. Problemet löst på ca en timme. 


torsdag 24 november 2016

Att dansa

Torsdagar är alltid min och Stellas gemensamma dag. Sibelle är hos morfar kvällen och jag håller en danstimme för Stella och andra 4-5 åringar och vilka stjärnor de är. All glädje, självsäkerhet och attityd. Hoppas de får behålla allt det för all framtid. 45 minuter ren glädje. Vilken ljusglimt i novembermörkret.



onsdag 23 november 2016

Årets mama.

Känslan då fyraåringen svarar "hamburgare och godis" på läkarens fråga om favoritmat på fyraårsrådgivningen. 

#win #proudmoment

 

tisdag 22 november 2016

Dagens fråga.

Hur ska man orka vänta tills nästa bok utkommer?

Faaaantastisk bok. Slutklämmen kunde kanske varit annorlunda enligt mig men lika bra som alltid.

Mörkret

November är absolut den värsta månaden. Ljusglimten är Sibelles födelsedag, kanske alla kommande ungar ska planeras att födas i november så finns det mer att fira. (Absolut NOLL ungar påväg) Men vilken tur att julen närmar sig och barnen hemma nynnar på tomtevisor och kräver julbelysning småningom, än så länge är det mysigt.

I fredags besökte vi biblioteket och ungarna fick varsin Julkalender från BUU-klubben gänget. 

Kompisarna kan fejksmile vid 3- & 4-års ålder. 

söndag 20 november 2016

Kung på paus

Det som hänt.

Huset blev klart - icke till jobbstart dock.
Började jobbet - och lever än.
Barnen går på dagis - Sibelle tilåme slutat skrika och lärt sig älska det.
Stella fyllde fyra - längtar till fem.
Sibelle fyllde två - sover ej hela nätter ännu heller.

Nu ska jag satsa lite på detta. I alla fall oftare än förr.

Dagisstart för ett par månader sen.