söndag 26 juni 2016

Ladda batterier

Idag har vi blåst bubblor och fiskat. Stellas saldo för veckoslutet är 9 fiskar. Sibelle drog upp en. Kanske den bästa sommarsysslan. Alla borde ha en villa, en sjö och en brygga. Lifvet.

Vi plockade blommor och band kransar, vi grillade och stelte plättar. Allt som hör en midsommar till. 

Ikväll återvände vi till Åivolandia för att tvätta byke och ladda upp för lägerliv imorgon.

Snälla solväder, stanna länge.

lördag 25 juni 2016

Midsommarpaus

Villaliv. Mat. Familj. Och varmaste midsommaren på, ja, vet inte hur länge.

måndag 20 juni 2016

Festival-koma

Lämnar er med några bilder från veckoslutet i Kristinestad. Så sjukt roligt det var. Vilka talanger och vilken känsla. Glädjetårar och skratt. Dans är livet. 







måndag 13 juni 2016

Reklam - FSG festival

Nina & jag för ett par år sedan blev tillfrågade att göra Showmassprogrammet till FSG festivalen i Kristinestad 2016, var vi direkt med på noterna. Vi utformade idé, känsla och rörelser direkt, och hade till slut inga problem med att välja musik och namn för showen. All arbete vi och våra 200 dansare satt ner på projektet kommer att visas inkommande söndag på Kristinaplan i Kristinestad! Alla dit, festivalveckan har börjat, "We all see the same sun"! 
Sedan att Österrike stal vår idé med afro & Afrika fjol på Gymnaestradan i Helsingfors kan vi väl förlåta eftersom det var ett helt okej uppträdande... Klicka för fiilis! 
Come together - Make memories!


torsdag 9 juni 2016

Salomon

Gömt oss inne medan stormen härjar. Kidsen börjar klättra på väggarna så tycker verkligen solen kan titta fram nu. 

Innan huset kom i vintras hade bonden röjt bort träd från tomten och vi beslöt oss för att låta en stor björk stå kvar. Tydligen ville naturen annorlunda eftersom Salomon blåste omkull trädet på vägen och drog med sig telefonlinjen.

Inne i huset går det framåt. Sibelles rum har luftballonger på väggarna och vårt sovrum blev både grått och fick träpanel på en vägg. 



lördag 4 juni 2016

Studentfirande.

Idag har vi varit på studentfest i Vasa och hängt med barnens äldre faster som är i stan. Kidsen är i extas då hon är nära. Avslutade kvällen med pizzamys hos svärisarna och sitter nu och kämpar med att få Stella att hållas i säng och börja sova då hon sov tuppis i bilen på väg hem från Vasa. Big mistake.

Får se ifall bonden kommer hem före midnatt idag. 



fredag 3 juni 2016

Bondfru




Lifvet just nu.

Ett grönrum

Vi ska ha ett litet inglasat rum i huset.ut dit kommer man från vardagsrummet och sedan från grönrummet kommer man vidare ut på terassen ifall man så vill. Tanken är att kunna förlänga Finlands korta sommar. Att kunna sitta där i värmen då hösten kommer och att starta utemyset tidigt på våren. Vi har ännu inte funderat på hur väggarna ska se ut. Stora fönster är tanken och något golv som är varmt och behagligt. Klinkers med värme lutar det mot. 


Sedan lite Pinterstbilder med rätt känsla.







torsdag 2 juni 2016

Ytor

Det händer mycket på bygget nu. Glömmer alltid kameran då jag går in där. Ytor börjar få form. Övre våningen saknar tapeter och golv. Nästa vecka borde trappan och alla Huusholli-produkter dyka upp. Så innan dess borde golv vara på plats. 

Övre badrummet saknar nu bara inredning. SOM jag kommer att njuta i badkaret!