tisdag 31 maj 2016

High-low-high

Efter en lyckad start på helgen kom jag hem på lördagskvällen bara för att insjukna i nån sort av magbacill och fick krama toabyttan på söndag istället för att instruera 150 dansare i Vörå. Vilken tur att inte Nina ploppat ut räkan ännu så hon räddade situationen med att kunna vara på plats.

När jag överlevt söndagen vände även vädret och jag fick vara och panikhandla en pool åt tjejjerna imorse. Gör det varje år, de håller ju högst en sommar. 

Och som de njöt. Som jag njöt. Dagar som denna lever jag för.


lördag 28 maj 2016

Helsingfors

Igår på eftermiddagen hoppade jag på tåget mot Hufvudstaden. Så småningom är det dags för FSG-festivalen och hela södra Finlands dansare var samlade i Grankulla idag för gemensam övning. Programmet som Nina och jag gjort har ca 206 gymnaster och kommer att bli fantastiskt. Så duktiga dansare vi har! Nu sitter jag på tåget upp till Pampas igen för att hinna till Vörå inorgon för min nästa instruktion. Då samlas hela Österbotten för att träna. 


Sommar-Helsingfors är mums. Bodde hos en av mina bästa vänner i Tölö och vi hoppade på cyklarna och körde iväg till södra stranden för mat och chill. God mat, bäst sällskap, palmer (även om i burk) och lite vin. Perfekt med bästishäng och egentid. Känt Johanna i säkert 25 år och så många fantastiska minnen vi har tillsammans. Bästa du! Tack för denna gång!


torsdag 26 maj 2016

50 shades of grey

Ja eller 5000 känns det som när man ska välja. Två vardagsrum och ett bibliotek ska ha gråa nyanser. Inte något som skiftar i blått, ej heller något som går mot grönt. Annars kan det vara varm eller kall grå. Supersvårt. Har ni hittat den perfekta (ljusa) gråa färgen? TELL ME!!

Denna gråa Hohkakivi från Tikkurilas Tunto färgkarta är helt okej. 

Kalklitirs Emma, Basalt och eventuellt Concrete kommer att hittas på nån vägg tror jag.


och så lite Pinterest-fiilisbilder på det.





tisdag 24 maj 2016

Barnrumstapeterna

Efter många om och men har vi beställt och beslutit oss för tapeterna till barnrummen och lekrummet.
De två första från Esta Home, och den sista från Grandeco. Så nöjda! Hoppas det håller i sig då vi fått upp dem.




Bröllop och rådis.

Ja hörni. Mycket händer på en vecka. I fredags fick jag vara med om ett hemligt bröllop då mina två underbara vänner gifte sig. Läs mer om Linda och Thomas bröllop här: Klicketiklick!

Annat då. Idag har jag och lillbrudarna haft både barn och vuxna vänner på besök. Lite grill och chill på terassen så länge vädret tillät det. Resten av dagen har ungarna grälat konstant. Från vem som sitter var, till vem bestämmer tv-program, till ifall lillasyster får röra Hama-pärlorna osvosv.. Vissa dagar tar musten ur en, pust!

Lite bilder tog jag i smyg när de spanade på kattungar utanför fönstret.




Sibelle hade sin 1,5-års kontroll vid rådgivningen imorse. Besöket tog först ca 10 min hos hälsovårdaren, bruden skrek 80% av tiden. Att mätas och vägas är katastrof enligt henne. Sedan 
var hon nöjd medan vi väntade på läkaren men gallskrek sedan 100% av tiden där så det fanns ingen chans att läkaren hörde hjärt och lungljus. Iofs tvivlar jag inte på hennes lungor. 

Då jag gick mot dörren slutade hon gråta direkt, log mot läkaren och sade hejdå. UNGEN alltså. 

onsdag 18 maj 2016

Tapet

Blir galen. Vårt sovrum. Hade det på klart i mitt huvud hur allt skulle se ut, men på nåt sätt funkar inget nu. Pust! Flickornas rum och lekrummet är färdigt beställda och bestämda. Biblioteket är nästan bestämt det också. Sedan kommer resten av rummen troligen att få gråa nyanser med mål.

Borås tapetfavoriter nedan. Men ändå inga tiopoängare.






Så min fråga till er. Ifall ni skulle inreda ett sovrum just nu. HUR skulle det se ut? Kan ju tillägga att den väggen där sängens huvudända är kommer att ha liggande vit träpanel. Så tre väggar ska får färg/tapet. Men hurudant?

torsdag 12 maj 2016

Marrakech design

Vid bygget då; Är så nöjd över mitt golv. Kunde ligga ner och dö lycklig på det. Ännu fattas fogmassa och intedning i badrummet men ÅH så fint de blir. Väntar med spänning hur resten av rummen vi valt samma kakel till blir. 


Voltaire whisper är färgen om ni undrar.

Avslutning

Denhär stjärnan hade sin dagklubbs vårfest idag. Det var ju nyss hon började där och nu ska hon säga farväl för att gå mot nya utmaningar i dagis i höst. Återvänder själv till arbete i augusti så före det ska det bli inskolning och vänja både henne, lillsyrran och mamma vid förändringarna. 


Stella är inget problem tror jag, men skrikmonstret är en annan femma. Hennes favoritplats i världen är att pingla kring min hals, hon översköljer mig med pussar och kramar mest hela tiden, hon får panik ifall hon märker att jag lämnat rummet och är osäker på var jag är. Så är beredd på det värsta i höst men tror det är bra för henne att se annat än mamma också.





fredag 6 maj 2016

Fredagschill

Veckan gick i ett huj och vi har spenderat största delen av vakna tiden ute.

Stellas wasafaster är i stan så henne ser jag inte skymten av henne för tillfället. Hennes bästa vän. Åldersskillnad 25 år. 

Sibelle gillar vädret. Och att rymma. Att söka vattenpölar. Att knipa. Att bita. Ett år och 6 månader fyllde hon igår. En väldigt utmanande ålder. 



Igår hade vi träff med -85:orna. Fantastic7. Åt middag vid Amarillo i stan, sjukt dålig service, vilket nog sedan kompenserades med rabatt på maten. 
Vi avslutade kvällen på ABC med glasspinnar istället. Men vad gör det då sällskapet är som bäst. 

P.S Imorgon har gymnastikföreningen Nordan vårfest. Alla välkomna 16.00 till Hållhagens skola, utlovas fantastiska program.

måndag 2 maj 2016

Andra maj


Våren kom plötsligt och vi njuter av uteliv och sol. Stella förde jag till dagklubben för näst sista gången idag. Hon tror hon både kommer att gå i dagis och dagklubb i höst. Men ja, jag återvänder till jobblivet och barnen får börja på dagis första gången någonsin. Får se ifall vi överlever. 

Sibelle fick ny tandborste eftersom hon tvättat pottan med den förra. Hon hinner med så mycket mer bus än Stella nånsin gjort. 

Kvällen har gått åt att måla en liten bänk som Sibelle ska få i sitt nya rum. Perus måndag! 


Målfärgen är fantastiska VintagePaint och färgen är french lavendel. Så bra!

söndag 1 maj 2016

Inte en lugn stund.

Jag tror stenhårt på att det kommer att gå bra i livet för Sibelle, men det är en bit kvar tills hon kan fixa det mesta själv..

Igår förberedde jag mig för min kära vän Malenas 30-årsfest när Stella ropar att Sibelle fastnat. Ja, där står hon med ena jumparingen runt halsen. Hon har på något oförklarligt sätt fått sitt lilla huvud in i ringen. Det finns inte en chans i världen att jag sku få lös den. Så hårt satt den fast. Fick ringa hem bonden som just hoppat i bilen mot stan och började olja in ungen. Men nepp. 40 minuter senare satt ringen kvar, vi kom inte ens nära att få bort den. Total mysterium hur hon kommit in i den.

Eftersom  Sibel-decibel började tycka att det inte var så kul med mamma och pappa som drar i huvudet hade vi inget annat val än hämta sågen. Så med skrik, svett och panik fick vi till slut sågat av ringen. Den gav inte alls efter då vi sågat ena sidan, båda sidorna fick sågas.

Så kolla efter ifall ni har ringarna lågt och vildingar med små huvuden, såhär kan det gå!

Snälla Thomas på Polkuped lovade att vi får köpa bara en ring då jag kontaktade dem med udda frågan om att bara köpa en. Bueno, då har vi en nöjd treåring i huset snart igen, för ringarna är det bästa hon vet.