måndag 25 januari 2016

Vintersjuklingar & byggsidor.

Det blev lite väl mycket program förra veckan så bloggen ekade tomt. Treåringen började veckan med feber och hosta. Ettåringen var inte sen att haka på och så var nätterna om möjligt ännu värre.

På fredagen sade vi även farväl till min kära farmor. Så tung vecka på alla sätt.

Lördagen spenderades i Vörå där vi hade vår förbundsprogramsinstruktion för österbottningarna inför FSG Festivalen i Kristinestad. Nästa helg är det dags för Södra Finland och instruktioner i Helsingfors!

Med huset så är det takläggning som gäller nu. Förra veckan var det lite paus med allt pga. kölden men idag kom de igång igen. Så förhoppningsvis ser huset ännu mer klar ut i slutet på veckan! Ja utifrån iaf..

Ikväll Pinterestar jag badkar. Denhär formen är nog den som ligger etta just nu. Hittas här.


Finns det annars någo bra byggsidor eller grossister jag missat? Netrauta och taloon används flitigt, men annat?

söndag 17 januari 2016

Brunch och plankor.

Började dagen med brunch med kvinnorna i mitt liv. Ja en del av dem i alla fall. Timtal av prat. Peeerfekt, vad vore livet utan lite mat, prat och vänner?


Fortsatte dagen med att gräva fram lite plankbitar under snön vid bygget. I -25 med treåringen. Men ingen klagade och vi fick röda kinder.

Huset håller på att få tak nu. Vi valde svart vågigt plåttak. Får se om någon dyker upp o kylan imorgon för att arbeta. Det verkar bli kring -30. Brr. 


Ska börja den nya veckan med två dagar av jobb! SOM jag ser fram emot det! Man blir lite degig i hjärnan av att inte jobba, även om hemmalivet har sina utmaningar också. Stella är på sleepover hos mommo och moffa och så har jag beställt en hel natts sömn av Sibelle så jag klarar av matten i åk 6 imorgon. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Nu, så ska det låta!


tisdag 12 januari 2016

Om kök, golv och backsplash

I mitt huvud hade jag planerat köket in i minsta detalj. Skåpen är i princip bestämda och materialen och bottenlösningen klara. Det jag hade bestämt var att golvet skulle vara kakel och Marrakech Whisper, eller Viskning tänkte jag tills jag fick veta att det utgått ur sortimentet. Men Whisper är motsvarigheten nu. Efter att kollat runt lite verkar det som om de kanske inte tål olja och kan vara svåra att få rena. Det är ju inte ett problem man vill ha i köket. Det är bara en tidsfråga innan någon fäller fett&ketchup på golvet där. Så får tänka om tror jag. Ett alternativ är betongfärgade klinkers. Idéer på det? Ni som har Marrakech på golvet, blir det buu efter en tid, speciellt i köket? Jag vill fortfarande ha det på golvet i hall, toalett och bad. 

Sedan backsplash. Hade inte tänkt ha det. Men än en gång, fett & smuts. Vit liggande träpanel är tanken i köket - vardagsrummet.. behövs backsplash? Vet inte riktigt vad jag gillat plexiglasen man kan skydda väggen med.. Här kunde ju Whisper kaklen användas iofs ifall de inte täcker golvet. Hjälp! Så många beslut! 

Inte för att det är bråttom ännu men tankarna rullar. Och kaklen vill jag beställa småningom eftersom väntetiden är uppe i ett par månader minst. Snopet att ha bygget att stå stilla ifall inte kaklen finns då det väl gäller.

Här följer bildkavalkad på kök med rätt känsla.






Bilderna hittar du här, här, här, här och här.

söndag 10 januari 2016

Dammsugare och kokosbollar

Äntligen lite varmare väder. 
Stella åkte lite kälke, spanade in nya huset inifrån och hade velat klättra upp till andra våningen för att titta på hennes rum. Sade att det får bli en annan dag då golvet håller. Så hon frågar väl igen imorgon.


Sibelle gick några varv på gården innan det var dags för obligatoriska gnället. Minns att Stella var likadan första vintern hon kunde gå. Jobbigt med kläder och snöhögar. Men det blir väl bättre.


Sedan var vi alla tre på hugget för att dammsuga. Det är sällan man känner sug för det och barnen uppför sig och leker snällt tillsammans, så då gäller det att passa på. Tills ändan på den gick av. Bara sådär. Man tackar.

Vi slängde oss under filten istället med Stella medan Belle njöt av sin tuppis. Sedan blev det lite kokosbollsbak och kvällsgräl pga. sockeröverdos hos treåringen. 

Snart infinner sig kvällslugnet och förberedandet för vardagen som sätter igång på allvar för vår del först imorgon. Stella börjar dagklubben och jag har danspass att planera.





onsdag 6 januari 2016

K-k-k-kallt.

Vilken seg dag! På natten drömde jag mest, VM-seger, Teemu Selänne och Marrakech kakel.
Det sistnämnda pga. diskussion med Nadia om kaklen igår. Får ändra lite på planerna tror jag. Mer om det senare.

 Vaknade till -26 grader ute och knappt 18 grader inne. Stella vägrade byta bort sin Frozenpyjamas och gick klädd i den fram till sovdags. Sibelle sov i bilstallet och jag bakade semlor.

Dagens höjdare var Stellas faddrar som var ute och spanade nya huset och kom in på en kaffekopp. 
Annars spelade vi memo och domino. Treåringen har börjat förstå skillnad på vinna och förlora. Att vinna är bäst. Att förlora är pest. Big time. Summasumarum, att spela med henne för tillfället är pest.


tisdag 5 januari 2016

Bildregn på husleveransen!

Nu har byggarna hållit på i två dagar. från en sockel på måndagsmorgon till ett tvåvåningshus med takstolar på sisådär 48 timmar. Inte illa. Just nu känns värmeklart paket som rätt val istället för att spira upp from scratch.

Huset förblir vitt. Här med mellanstrykning klar så slipper vi måla huset genast då det är klart.

Baksidan på huset ligger mot norr och gården har en stor gräsmatta (fotbollsplan enligt bonden) och skog för att skydda för kalla vindar.


Hitta barnet. Stella tycker det är festligt med husbygge.


Såhär långt kom de första dagen.
Idag satte de en våning till. Vi ville ha fulla två våningar. Just nu känns huset vääääldigt högt! Haha! Men man blir väl van. 


Husets framsida, såhär långt hade de kommit då skymningen föll på. De fortsatte och vi stack in med flickorna och värma oss. Två väldigt kalla dagar bakom oss och vi har bara kunnat vara ute och titta korta stunder så inte minioren fryser ihjäl. Hon gillar mest att mysa i min famn och totalvägrar gå ute oftast. Fantastico.


Nu blir det paus med trettondagen och i slutet på veckan tror jag de tar det lite lugnare pga. den hårda kylan som är påväg. 


söndag 3 januari 2016

Imorgon smäller det!

07.00 Kör vi! Husleverans! Upp med väggar! Fiilisen är på topp och alla meningar får utropstecken!
Här en dålig 3D bild på huset. Lite hum om hur de sen kan se ut. Jihhuu!

Stella kan inte vänta på att huset kommer, hon tror att hennes rosa rum blir klart imorgon också tror jag. (Stackarn, vilken väntan det blir, och vilken besvikelse då hon ser att rummet icke blir så rosa hon tänkt! haha!)

Sibelle börjar bli människa. Hon sov en hel natt 20.00-07.30 här ett par dagar sen utan att jag behövde gå in i rummet. Men det pratar i inte högt om ännu. För jag tror hon luras. På dagarna gör hon inget annat än klättrar. Och har blåmärken. Stackarn.


fredag 1 januari 2016

2016, here we go!

Nu släpper julkoman och det blir vardag äntligen snart. 
På måndag kommer väggarna till huset och jag tror vi har allt under kontroll!
Vi har haft väldigt tur med vädret nu medan grunden och sockel blev gjorda, inte mycket minusgrader, knappt nån snö och solen tittade fram många dagar. På måndag ska det tydligen bli väldigt mycket kallare så bra timing har vi haft hittills. 

Några bilder från julafton, den första är pyjamasiver med de första julklapparna och den andra är stumma nervösa treåringen då tomten visade sig.





Nyåret ska få ett eget inlägg snart.