söndag 27 december 2015

På andra sidan..

överlevt julborden, skinkan, lådorna, julklapparna och njöt något otroligt av spagetti-bolognesen vi slukade idag. Skönt med rutiner&vardag igen.

Innan julafton fick vi ett brev där det meddelades att huset börjar monteras 4.1. Om 8 dagar dvs. Denna vecka ska sockeln fyllas med sand och om sisådär en vecka ser vi vårt hus stå på tomten redan! Aaaaah, som jag väntat! 


fredag 25 december 2015

tisdag 22 december 2015

Danföredanföredan

Julgranen är pyntad och de flesta julklappar inhandlade. Men en del att stå i med ännu innan vi sätter oss vid julbordet.

Igår började vi gjuta sockel till huset. Ingen snö, 11 grader och solsken. Inte en helt vanlig decemberdag. Idag fortsätter gjutandet med bilstall, terass och kvist. Sen blir det paus tills huset anländer i början på 2016! 


Flickorna beundrar granen. Sibelle har lite svårt att förstå att de inte är vanliga bollar som hänger där.. Får se hur länge vi orkar ha den framme..

fredag 18 december 2015

Skylt.

Idag anlände skylten. SOM jag väntat! Nu känns det som vi börjat på riktigt! Bara att spika upp på bygget.

tisdag 15 december 2015

Änglar och fårvältare.

Igår avslutade Stella sin första termin på Dagklubben med julfest. Hon fick agera ängel i julevangeliet och rörde inte en min de första 15 minuterna. Sedan blev hon mer avslappnad och det slutade med att hon låg på golvet och plockade glitter.

Sibelle däremot har ingen skam i kroppen. Hon hann fram till jultablåfåren vid scen före mig ett par gånger och välte ett i något skede. När jag släpade henne för tredje gången mot vår bänkrad fick jag en medlidande blick av en bekant som även konstaterade, "Ja, ni har en sån." Haha, de har vi minsann!  Livet med henne lär inte bli tråkigt!

söndag 13 december 2015

Lucia

Några dagar paus här pga. begravning och släktmingel. Denna morgon började med lite hot och mutor för att fånga fröken på bild. Min egen Lucia. Lillsyrran ville absolut inte bära krona.



Hoppas ni haft en skön helg och laddat batterierna inför julstressen.

Imorgon ska luciakronan bytas ut mot änglavingar på dagklubbens julfest. Även traditionella pepparkaksstöket hon min mormor ska vi hinna med. Älskar traditioner.



torsdag 10 december 2015

Om hur saker och ting inte förändras på ett år.

Jag berättade inte att vi åkte till Vuokatti förra helgen. Vi fick redan förra julen ett gåvokort för familjen till valfritt Holiday Club-hotell i landet. Ett år i kraft.

Hade först tänkt använda det direkt i januari. Mörkaste dystra månaden efter att alla julbelysen försvinner. Men så hade (har) vi ju Sibelle. Hon gjorde inget annat än skrek. Ingen mysig semester sku de ha blivit. Dessutom vet jag inte vad jag tycker om spädbarn och spavatten. Kanske inte det mest hygieniska stället att vistas på. Vi väntade.

Sommaren kom och bonden jobbade och vår enda gemensamma semester spenderade vi i Helsingfors på Gymnaestrada där jag dansade. Sibelle skrek fortfarande på nätterna. Vi väntade.

Hösten kom och vi gjorde husaffär, bonden jobbade och jag tog minisemester i Stockholm med brudarna. Sibelle skrek fortfarande på nätterna. Vi väntade.

December. Vi konstaterar att vi någon helg måste åka iväg eftersom tanten i andra ändan av telefonen inte tillät oss ta semestern först i januari.

Vi packade bilen i fredags och körde iväg. Sibelle skriker fortfarande på nätterna. Dessutom drabbades hon av feber. Hela helgen. Såklart.



tisdag 8 december 2015

Psst.

Läget godkändes. Tur det, hade varit lite surt att börja flytta på husets plats!


Inför sommaren

Hinner med annat än husbygge också. På tisdagar håller jag danstimme för unga&vuxna. Är koreograf för Showmassprogrammet i sommar i Kristinestad på FSG Festivalen. 

Nu blir det julpaus för att ladda batterierna och sen klra hårt hela våren runt om i Finland så flera hundra gymnaster kan programmet i juni!

Bor du i Karleby så ska du absolut hänga med på timmarna i vår!

måndag 7 december 2015

Nu kör vi!

JAA! Nu ska de banne mig bli mer text och bild på bloggen.

Allt har framskridit. Vi har blivit beviljat undantagstillstånd och är mitt inne i besvärstiden på fyra veckor. Även bygglovet är kirrat och där är besvärstiden två veckor. Planen är att båda besvärstiderna går ut samtidigt.


Grävandet på tomten har kommit igång och nu i veckan kommer gubbar och pålar ut var huset ska ligga. Lite väl sent eftersom vi redan grävt och satt ner avloppssystem och gjort egna beslut om var huset ska vara. Haha. Hoppas de inte har något att invända om den saken..


Hela husprojektet har jag haft i tankarna sedan vi flyttade och renoverade detta hus vi nu bor i. Sade att jag ger huset 5 år och sedan vill jag ha nytt. Nu till julen har fem år gått och det nya huset blir förhoppningsvis klar nästa sommar!

Vi bor bra där vi är men huset har två sovrum och har inte alls en optimal planlösning, många vrån och små rum vilket jag absolut inte vill ha i nya huset. Stora rum, öppet och högt till tak!


Granarna ska alla kapas så vi får solljus hela dagen lång!

Sockeln ska gjutas 21-23.12 så ingen julefrid före det inte. Husleveransen sker på mellandagarna eller riktigt i början på Januari. Vi har ju fått skjuta upp leveransen pga. väntandet på loven. Huset sku egentligen komma redan på höstlovet. Men den som väntar på något gott...