torsdag 24 september 2015

Två datum!

Jaah! Det går framåt! 

Ringde stan då frustrationen kröp på med husbygget och loven som saknas.

14.10 ska vårt ärende behandlas, ifall vi inte ryms med då så är det 4.11 som gäller! SEN är det fritt fram och börja på.

Sku täcka alla golv i hela huset med Voltaire viskning ifall jag fick. Men ska nöja mig med ett par två..tre rum..


fredag 18 september 2015

Att hjälpa de som hjälp behöver.

Vi bestämde oss att göra något.
Vi kan inte hjälpa alla, men t.ex. mat och vatten åt ett fåtal flyktingar i Grekland är en början. De har långa vägar att färdas utan att ens kanske veta slutdestinationen. Vi kan inte blunda, vi kan inte ignorera. Vi hjälper där vi kan, i vår vardag, på det sätt vi kan bäst.

Imorgon ordnar vi välgörenhetsjumpa för Sydeuropas flyktingar på Donnerska skolan i Karleby med start kl. 10.00. Ta drickflaska och 10 eurosar med. Hoppas vi ses där!


måndag 14 september 2015

Belle min Belle

Lillisen har hela tiden varit ca en månad snabbare än sin storasyrra med det mesta. Nu i en ålder av 10 månader traskar hon små söta steg framåt. Vilken duktig nöjd liten unge!

Hon klättrar även upp på soffan och landar sedan lite mindre varsamt på golvet i någo skede så vi har alla soffkuddar på golvet för tillfället. Vacker syn. Men vad gör man inte för att undvika skallfrakturer.. 


lördag 12 september 2015

Keramik

Jag har börjat på keramikkurs. Gick i konstskola hela barn- och ungdomen och keramiken var det jag jobbade mest med då vi fick börja välja kurser själv. Med en paus på 11 år känns det ändå minst sagt rostigt. Men ska väl komma igång under året. Idéerna flödar i alla fall. Julklapparna kirrade mao, ifall allt lyckas! :)


fredag 11 september 2015

Köksdjungeln fortsätter..

Besökt två köksfirmor och börjar ha en klarare bild på hur det ska se ut. Mellanväggen och väggen i köket i allmänhet är det jag klurar mest med för tillfället.. liggande vit träpanel drömmer jag om.. hur praktiskt det sen är e ju en annan sak. Panelpanel.. i vardagsrummet och gästtoaletten...m-mm..




(pinterest)

söndag 6 september 2015

Köksidéer tack!

Vi har lämnat in alla papper gällande bygglov och undantagstillstånd (vilket vi inte räknat med). Nu är det bara att vänta. Har ringt fabriken och bett dem skjuta på leveransen just pga detta eviga väntandet på loven.

Men, det vi kan göra är börja med är elplaneringen och köksplaneringen. Har bestämt två möten inkommande vecka. Har lite idéer på klart men känner att de e lång väg att gå innan vi hittar det perfekta köket. 

Tanken är att golvet ska vara kakel. (Marrakech viskning, sku kunna ha det överallt i huset) Skåpen vita. Men längre än så har jag (ehrm..vi) inte kommit. arbetsbänken och backsplash är stora frågetecken.. Betongyta på bänken sku locka lite..

och så blir det väldigt lite höga skåp, så måste hitta på smart förvaring. Help!
Hur der ert drömkök ut? Vad ska man ABSOLUT tänka på då man planerar kök?

lite tankar i köksväg kommer här, allt från min bästa vän Pinterest: