torsdag 27 augusti 2015

En treåring i huset!

Hjälp. Tiden går så fort. Storasyster har blivit stor.

Hon är pratsam, självständig och har galet bra minne. Envis och älskar att dansa. Söt som socker och tycker själv hon är fin.

Hon väntar med iver på att börja dagklubben om nån vecka, hon får ju ha lunchlåda med. Mat är troligen det bästa hon vet. 

Vilken fin människa hon är, min stjärna.

måndag 24 augusti 2015

Festhelg!


Vilket väder och vilka fester!

Inledde födelsedagsfirandet redan i helgen. Vänner, mat, olympiad, bastubad, tvångssim och Barnkalas!
Tack alla inblandade! Ni e bäst!

Los bildos:




torsdag 20 augusti 2015

Pest å fest

Åh. Har elva "grannar" vi måste kontakta angående bygget. Så mycket saker man kunnat göra annorlunda om man vetat. Suck och buu! 

Men lite roligt hinner vi med också. Imorgon firar jag mina 30 jordsnurr och på lördag firar vi Stella. Så kalasförberedelser hela veckan lång har de varit! Jihhuu!


måndag 17 augusti 2015

Speedbump numero 1.

Huset behöver undantagstillstånd och bygglovet tar evigheter att få för tillfället. Så lång kö. Bara att ringa fabriken och skjuta på husleveransen.. Argh.


söndag 16 augusti 2015

Roxette

Haft tumistid med bonden och spenderat en natt i Vasa. Gick på WasaOpenAir 2015 med Alphaville & fantastiska Roxette. Så himla bra Marie & Per var. Inte alla som i Maries situation sku klara av att dra keikkor som de gör. Vilken kvinna.



fredag 14 augusti 2015

Förstfödde


Detta eviga gräl om kläder. Så många gråa hårstrån på sista tiden. Pust!

torsdag 13 augusti 2015

Nya vindar!

Efter en inte helt fantastisk sommar är jag tillbaka. Eller ja, tog paus redan i vår. Under tiden jag levt mindre framför datorn har en del hänt. Vi har haft den uslaste av somrar vädermässigt och haft alla barnsjukdomar känns det som, sommaren började i magsjuka, fortsatte med förkylningar och slutade i vattkoppor. Inte riktigt som jag tänkt mig spendera bästa tiden på året.

MEN, mycket gott har även hänt. Fantastic7 gänget har börjat fylla jämt och min tur närmar sig med stormsteg! Ålderskris? Nepp!

Sen även det största och bästa som hänt sen kidsen, vi har köpt hus!
När vi flyttade in i vårt nuvarande hus visste vi att det skulle vara tillfälligt. Det stod tomt, var nära bondens jobb. Jag sa att jag ger huset max 5 år och nu i december har vi redan bott här så länge. (Vart far tiden?)

Tillbaka till huset. SOM jag jomat i fem år, änteligen! Har egentligen vetat redan länge hurudant hus jag vill ha. Nedre våningen har varit färdigplanerat sen 2011. Haha!

Gjort affär med Teri-hus och väntar nu på slutgiltiga ritningar för att sen vänta på bygglov. Ja, vi ska alltså bygga. Eller ganska lite vi, mycket fabrik och sen byggnadsarbetare som färdigställer resten. Vi hjälper till där vi kan och hinner, lite dvs. eftersom bonden jobbar 24/7 och jag försöker hålla kidsen alive.

Huset ska anlända vecka 42 (!!) så lite brinner det i knutarna känns det som. Men de ska väl gå, vi e väl inte de första som ska bygga.

Så, välkommen att följa med projektet VillaVictoria!

(bilden härifrån)