tisdag 30 september 2014

Ingen vanlig måndag!

Jag som var påväg på mammaträff igår eftermiddag med Stella blev totalt överraskad av ett gäng brudar som kom springande emot med ballonger och skrik. Babyshower! Vilka fantastiska vänner man har. Mums mat och sötsaker. En fantastisk blöjtårta, fina gåvor åt numero dos och bäst sällskap! Mera bilder kommer senare.
Såhär gissar brudarna. Vill du vara med? Fritt fram att gissa, ska sätta upp en kalender snart. Bakgrundsinfon är att Stella föddes 41+1, var 49cm och vägde 3675g. 

fredag 26 september 2014

Fem vardagar

Så länge har vi varit på tumis nu. Går sisådär. Känner att trotset blir starkare för varje dag som går.

Igår blev hon crazybanana. Vill inte sova dagssömn inne, inte ute, inte i vår säng, inte på soffan, inte somna på kvällen, vakna hundra gånger på natten och vägra sova idag igen. Jag hoppas innerligt på flunssa och inte rutin. 

Tutten klippte jag i söndags redan och gav den åt henne. Hon konstaterade att den är sönder och måste i soptunnan. Sedan gick hon och lade sig. Hade jag vetat att det var så enkelt hade vi slutat för länge sen. Nu är det bara blöjan kvar. Får se vilka bakslag det blir då lillasyster dyker upp.

Försökte rädda dagen med att nu redan öppna det som skulle bli en julklapp. Hjälpte i 15 minuter.

onsdag 24 september 2014

Mammaledigt

Dag 3:

Började dagen med milda svordomar pga. snöovädret utanför. Stella tyckte det var fantastiskt att det regnade snögubbar. Har kanske inte riktigt greppat konceptet med snö har jag på känn.

Hann nästan i tid till föräldrabarn-gruppen. Lunch fick vi också. Mamma-lyx i högsta grad.

Skulle köpa snygga höststövlar åt Stella men hennes vader var för tjocka för de jag spanat in. Vilken tur att hon är för liten för att förstå. Kära skotillverkaren har väl aldrig hört talas om resor eller stretch.

Grälade i 15 minuter om eftermiddagstupplurens vara eller icke vara, (Detta är länge hos oss) hon somnade sittande i sitt rum till slut. Mamma-Stella 1-0. 

Poängen med mammaledigt är väl nätshopping, eller? Ett sängöverkast & en kökslampa fattigare är jag hursomhelst efter denna lugna stund i soffan.

Till näst ska jag förbereda lyxmiddag i form av korvsoppa åt bonden. 



söndag 21 september 2014

35+0

Foglossning. Överlever inte 5 veckor med detta. Ajaj. Hoppas läkaren har tips imorron.

De som betyder mest

Vi e sju stycken som umgåtts i all evighet.  Årets tjejresa gick till Tammerfors. 6/7 på plats för en helg. Vilka fantastiska vänner man har. Shopping, café, restauranger, prat, skratt, hotellfrukost och kvalitetstid. Niistä on hyvät viikonloput tehty. I väntan på nästa år!


Imorgon börjar mammaledigheten officiellt. Igår var jag permitterad och idag sista dagen i tjänst. Vi börjar veckan både med ett poliklinikbesök för mig imorgon och på tisdag Stellas 2-års check och föräldramöte på skolan. I veckan ska jag också hinna gå och kolla på en P&T Dot som eventuellt får flytta in till oss. 

tisdag 16 september 2014

Inte mig själv.

Förra graviditeten kände jag mot slutet ett absolut behov av att skura badrummet och bastu. Fick tvångstankar om att städa konstiga platser och saker.

Idag är ugnsluckan och sockerbit allt jag kan tänka på. Bra iofs. Inget jag gjort tidigare under de snart 4 åren vi bott här. 


måndag 15 september 2014

Välja dubbelvagn!

Pust! Det enda jag vet är att kidsen ska sitta efter varann eftersom jag rör mig ensam med dem mycket och vill kunna röra mig lätt och bekvämt på stan i butiker och rymmas in genom alla dörrar. Nu verkar det stå mellan två alternativ. Britax B-dual och Phil&Teds Dot.. Hmm. Tips?



lördag 13 september 2014

Babynest

Beställde en babynest från Esse. Får se om den blir använd, tror nog. Funderade redan på en med Stella men blev inte av. Kan tänka mig att den behövs mer nu med tvåan så hon ska få sitt space med yrvädret springande runt i knutarna. 

Imorgon har vi fulla 34 veckor och sista veckan av jobb närmar sig! Mår prima på dagarna även om kvällarna är lite kämpiga med illamående som kommit tillbaka, man som jobbar och hyper 2-åring. 
Magen ser ut såhär idag: 


Dottern hade inget emot att sova dagssömnen inne idag. Överraskande efter två år av utesömn på dagarna, men bra med tanke på numero dos. Ensam lär jag vara med kidsen oftast ändå så ifall Stella somnar varsomhelst underlättar det vardagen avsevärt.


Babynesten jag beställde är grå med stjärnor:
(Denna bild från pinterest.)

onsdag 10 september 2014

Nytt i huset!

Stella blev stor flicka över en natt med ny säng, sänghimmel och klädskåp. Hon protesterade inte när spjälsängen flyttades till garaget och morfar satte ihop "nya" sängen om även jag sovit i på ljuva 80-talet. På kvällen lade hon sig ner och sade "waaaau" under sänghimmeln och somnade genast. Det gick så mycket bättre än väntat. Fantastiskt. Dags för blöja och nappen så småningom..eh.

måndag 8 september 2014

Kökslampa

Söker ny kökslampa. Den gamla rasade i golvet. Tänker lite såhär för tillfället. 

Nu gäller det bara att ta sig till Ikea. Ifall ingen annan butik bjuder på liknande lampor..

söndag 7 september 2014

Apple of my eye

Veckoslutet rusade förbi, som de brukar. Hann besöka Medeltiden, mått illa och försökt vila. Köpte nytt täcke åt Stella som hon får ha i sin nya säng som invigs troligen imorron. Får se hur det ska gå. Förövrigt älskar hon att sova om nätterna men om hon nu enkelt kommer ur sängen så vet jag inte hur det blir.. 

Dagens low: illamåendet har kommit tillbaka. Svårt att orka med allt då det slår till på eftermiddagarna.

Dagens high: "Teija hajaa beibii, aaaaai" dottern som ska krama magen och säga gonatt åt den innan hon lägger sig. 

lördag 6 september 2014

Det närmar sig

Ynka 50 dagar kvar. To-dolistan inför baby2an är ganska lång. Turvakaukalo är kanske det som borde åtgärdas först. Har även svårt att bestämma mig ifall vi behöver en syskonvagn. Det blir ju vinter så jag vet att jag rör på mig mindre med kidsen, men ska vi till stan och bara 2:an har vagn så hörs det högst troligt i högtalarna: "Stella, sinua odotetaan kassalla." Hon är rymmare numero uno då det gäller affärer.

Förra veckan tappade jag bort henne i Hongkong butiken och fann trollet i kattmatshyllan där hon lassat in Wiskas burkar i korgen. Suck!

Idag ska vi gå och se på Medeltiden som erövrar staden. Riddare, torné-spel och marknad.

Mannen jobbar som vanligt så tumistid it is.
 

Psst. Taasck fö alla namnförslag hittills många favoriter i era listor! ;) meramera!

tisdag 2 september 2014

Vackra flicknamn!

Behöver lite hjälp. Vi har i princip bestämt oss för namnet redan. MEN vill gärna även ha tre namn åt tvåan. I stil med Stella My Leone..

Problemet med namnet vi har är att det slutar med dubbel L-ljud så väldigt få namn passar efter det. Några fina franska namn kanske ni har på lager? Eller annat fint. :D

Kom igen, help!

 Stella tycker tvåan ska heta Beibi.