torsdag 26 juni 2014

Kuopio

Körde till Ikea i Kuopio igår. Att komma fram tog lika länge som till Tammerfors, minus befolkning, bensinmackar, nya vägar och vyer. Skog och övergivna gårdar verkar mellersta Finland vara fullt av. Sitter nu på väg tillbaka och valde vägen via Pyhäjärvi istället så min arma gravida blåsa inte spränger. Det var nära igår. Pust! (Nej, jag kissar inte i skogen). 

Väl framme i Kuopio var Ikea fantastiskt som vanligt och fastklistrat i ett shoppingcentrum så win-win. Hotel Atlas i centrum rekommenderas även om ni har vägarna förbi!

Så var vår minisemester slut. Två dagar gick åt till vattenskadan och allt städande efter det. Lägligt kan man ju inte tycka att det var. Bondens lediga dagar växer ju inte på träd. S jobbar imorgon och det blir tumistid med Stella igen. 

Nåväl, nästa lediga vecka har S i juli. Sen är det väl bara att vänta på pappaledigheten..

Tvåan. Jag jäser. Sakta men säkert. Det är ju läääänge kvar. 

måndag 23 juni 2014

Midsommar

Jag och Stella har bott på sommarstugan över midsommaren. Köket hemma borde bli klart imorgon så vi äntligen får flytta hem. Älskar sommarstugan dock och haft det skönt trots det fantastiskt usla vädret. 

Bonden har ledigt fram till torsdag så vi hoppar i bilen och kör till Kuopio och Ikea ett varv tror jag. 

Och så sommarstugebilder på det.




måndag 16 juni 2014

Måndag

Nackdelen med en unge som sover rekordnätter är att behöva väcka grynet kl. 9.00 för att hinna till tandläkaren(sista gången, finally!) och sedan inte få henne att somna för eftermiddagstuppis.

Hade planerat dagen i detalj med terasstvätt och tömning av köket, allt medan hon sover. Nu blev det inte riktigt så utan ungen skrek "inte tuta" (inte sova), "ei, pelle nina!" (Ei, Pelle kanin). Så terassen fick jag glömma och panikflytta skålar och glas in i brasrummet då hon till slut slocknade för en stund.

Vi tömmer köket pga. vattenskada. Jag och Stella flyttar till sommarstugan och mina föräldrar. Vi vet inte hur stor skadan är eller hur länge vi är borta hemifrån.


tisdag 10 juni 2014

20+2

Så långt har vi kommit. Datumet ändrades för sista gången i ultrat idag får vi hoppas. 26.10 väntar vi på för tillfället. Och en liten syster torde det vara. Kom inte som en överraskning denna gång heller. Mått likadant som med Stella, och haft svårt att föreställa mig något annat än flicka, troligen för att vi ren har en brud. 

söndag 8 juni 2014

Pingst

Butikerna stängda. Får väl leva utan hallonbuskar idag och äta gamla grillkorvar som hittades ur frysen.

Sköna söndag

Tystnaden på bloggen har berott på snabbvisit till Tammerfors. Två dagar av Strategiplanering 2025 för FSG på schemat. Givande men det som kunde ha varit morsvila blev ganska lite sömn men med favoriterna. 

Idag har vi bara hunnit äta mirris och slappat framför Disneydags. Beställde en tidig 2-årsgåva åt Stebuli från polkuped.fi. Hon valde färgen:

Nu väntar vi bara på att bonden slutar jobba denna morgon så vi kan gå och handla hallonbuskar och annat trevligt till trädgården.

onsdag 4 juni 2014

tisdag 3 juni 2014

Gården



Äppelträdet blommar, gräset doftar och vi går barfota. Vi njuter av värmen och Stella bestämde sig för att sova en timme längre VARJE morgon hittills under sommarlovet! Perfekt!

söndag 1 juni 2014

Sommarlov!

Japp. 10 veckor. Avslutade läsåret med vårfest igår. Nu väntar vi bara på solen och värmen. Idag har vi inte riktigt kommit igång, Srella tittar på mumin och Pelle kanin, jag äter pizza och Brunbergs kyssar till frukost medan jag googlar fina namn. Hittat inga, tvåan får väl heta tvåan sen.

På eftermiddagen ska vi fira Söt-Thilde som redan fyller ett!!