måndag 30 december 2013

Nu är det nära!!

Spenderat dagen på stan och panikhandlat inför resan. 150€ försvann i Stellamat&prylar plus lite tuliaisia åt vännerna Down Under. Hua! Ensam behövde man heller inte vara på stan.

Allt börjar vara klart. Förutom packandet som inte riktigt vill ta fart. Det finns ju en dag imorron också. Visumen ordnade vi med igår och passen plockade jag upp förra veckan. I god tid mao. 

Vi startar på onsdagen kring 18.00 från Kronoby och flyger sedan vidare från Helsingfors via Hongkong till Melbourne. Det första flyget är ett nattflyg så tanken är att Stella sover den etappen. Får se hur det blir med den saken. Bokade en plats med ingen framför oss och möjlighet till crib för max 70cm baby som inte får väga mer än 11kg. Inget för Stella alltså men man kan ju testa. Annars får hon sova på golvet är tanken..eh.

Framme är vi fredagen 3.1 så vi missar andra januari totalt. Bendigo där vi ska bo först ligger 9 timmar före i tidszonen så vi är vän groggy som vanligt den första tiden.

Tisdagen 14.1 flyger vi över hela landet till Perth för lite chill och sightseeing för att sdan ta flyget via Singapore hem till Helsingfors 17.1

Det vi ännu får fundera på är boendet i Perth och tågresa hem till Kokkola från Hki eftersom inga flyg lyfter lördagen 18.1  då vi landar i Finland om allt går bra.

Nu vet nu mer om hur vi startar fantastiska 2014! Hoppas på att resten av året fortsätter lika lysande.

tisdag 24 december 2013

God Jul!

Klockan 07.00 bestämde sig tomten för att vakna. Hon fick öppna ett par av sina julklappar. Käpphäst, pussel, badrock, kläder.. Underbara klappar, tacka alla inblandade. Favoriten verkade vara pappren kring gåvorna dock. Nu myser vi vidare en stund innan rumban börjar med besök hos mor- och farföräldrar.

God Jul på er alla!


söndag 22 december 2013

Tomten vår

Släktmiddag och vila. Så himla skönt med jullov!


lördag 21 december 2013

Jullov äntligen!

Idag har vi haft vår sista arbetsdag för höstterminen. Avslutade med Nu tändas tusen juleljus och 110 ljus som bildade ett stort hjärta. Äntligen lite julstämning!

Väl hemma var storstädet i full gång. Mina föräldrar invaderade huset och julstädade. Man tackar! 
Julgranen är uppe och har ännu fått vara så gott som i fred. Stella ropar "NejNej" då katterna närmar sig granen. Bra skolad unge.

I väntan på julen nu bara. Ett par julklappar fattas ännu med de ska väl ordnas.



söndag 15 december 2013

Luciahelg

Sista veckan jobb innan jullov och semester.
Sista veckan Kokkola utan bästisPipsan. Fantastiskt med bästa vänner som flyttar hem.

Sista gången jag är på pulkautfärd med Stella.
Vinterhataren.

söndag 8 december 2013

Passfoto

Nu är vi en bit på vägen. 

lördag 7 december 2013

December

Inlett månaden med 31-årskalas för S, tvingat Stella att bära tomteluva på lillajul och bakat pepparkakor på självständighetsdagen. 

Om 25 dagar flyger vi iväg. Jag och Stella saknar pass, vi har inte bokat alla flyg än, saknar boende i Perth och har ingen koll på vad vi ska packa eller hur vi ska överleva flyget. Det blir nog bra...