lördag 30 mars 2013

Chevron

Vill så hemskt gärna ha en ny pläd till soffan. Orka virka liksom. Nån som sett liknande säljas någonstans? Alternativt kan jag fråga mamma ifall hon virkar..eller så tar jag mig i kragen och lär mig.



onsdag 27 mars 2013

Hur tänker du?

Slipar på min CV för tillfället, det nalkas söka-tjänster-tider. Känner lite att det finns många alternativ och öppna dörrar, gäller bara att veta vilket håll jag vill gå mot och vilka mål jag ska sträva efter.

Har ni hört uttrycket: Det du mest älskar ska du ha som hobby och det som är näst roligast ska du jobba med? Hur väl stämmer det på er?

Katri Helena

Stella tog över mannens jobbtelefon och partade i sängen här för ett tag sen. Bra smak hon har.

Edit: det ska alltså finnas en video med här men verkar fungera bara på min iphone..?

tisdag 26 mars 2013

Krupp

Japp. Då har hjälplösheten och oron fått nya ansikten i natt. Stella vaknade kring 23.00 av skrikattack då hon lät som en säl och inte kunde dra in luft ordentligt. Ut på trappan i friska luften med S. Resten av natten sov hon max 20 minuter innan det var dags för nästa attack. Själv blev mitt sovsaldo noll. Suttit och vaggat och lugnat henne hela natten. Man undrar varifrån hon får sin energi idag då man själv går på sparlåga. Skrattar, busar och har glädjetjut. Konstiga underbara unge. Hade inte tänkt gå till Hälsocentralen men eftersom privata sidan inte kunde erbjuda lediga läkare idag blev det ett väntande på HVC. Lite kortison fick hon svälja så hoppas på att nästa natt ger oss lite mer sömn.

Sedan tycker jag att sjukandet kan sluta i vår familj. Funderade imorse vems unge grynet är som är sjuk så ofta och med föräldrar som väldigt sällan drabbas. Vilken tur att det är sommar snart!

Helsingforsveckoslutet var lite väl intensiv för att jag skulle ha kommit ihåg att fota. Vi "småhandlade" på IKEA, besökte Itis och blev bjuden på fantastisk middag hos Johannas. Mötade hela lördagen och fick även se Jessicas fina lägenhet. Stella sov en stor del av bilresorna och uppförde sig annars exemplariskt på resan tills hon blev trött på allt raittan på fredag och ville mest skrika. Sov gjorde hon lika bra som hemma även om hotellets spjälsäng inte verkade i mina ögon så hemskt bekväm.

fredag 22 mars 2013

Helsingfors

Vi är här. Bor på Marski. Hotellfrukost börja dagen med. Besökte Ikea, Itis & Johannas. Full rulle. Imorron blir det möte och lång bilresa hem. Semester med bebis är lite annorlunda. Tur är vi båda hemma ännu på söndag.

torsdag 21 mars 2013

Gomorron!

Vi har kommit över sjukandet och haft några slappa dagar, jag har hållit danstimmar, S är hemma på pappaledigt fram till söndag. Idag packar vi oss in i Hondan på eftermiddagen och åker ner till Helsingfors. Jag har ett möte där på lördag så vi passar på att ta lite familjesemester, besöka S syster som bor där och såklart Johanna också.

Grynet har för övrigt börjat röra sig sakta framåt, men bara om hon ser favoritleksakerna iphone, ipad, sladdar eller wetwipes.

måndag 18 mars 2013

En viss skillnad.

På att ha magsjuka eller magsjuka med aktiv bebis. Huja. Nåväl, det gick om snabbt och hoppas vi aldrig möts igen.

fredag 15 mars 2013

Ännu om nätterna.

Att flytta Stella till eget rum var nog bästa idéen vi haft under de senaste sex månaderna. Haha. Nu väntar jag ju inte mig att hon kommer att sova lika bra för alltid men betydligt bättre än förr har jag på känn. Slutade nattamma direkt hon fyllde 6 månader. Hon störs inte av oss längre (främst S som yrar i sömnen), hon har mörkläggningsgardiner i sitt rum vilket gör att det är bläckmörkt (som jag trodde det hette i evigheter). Sedan har jag kört på liten egen sömnskola med grunderna från tassmetoden och tillsatt Anna Wahlgren-ramsa, i mitt fall: Nyt on yö Stella, nyt nukutaan. Det är det enda jag säger. S har sin ramsa på svenska. Lyfter henne heller aldrig från sängen då hon vaknar utan lugnar ner henne där hon ligger. Tutten/nappen har hon ännu men den har ju inte varit ett problem de senaste nätterna så vi ser hur det framskrider, i värsta fall tar vi bort den. Hoppas på att det löser sig, hon har älskat sina nappar redan på BB.

Eko.

Sprang in till ekobutiken Chaga för att inhandla ingefärahonung åt vaari som fyller. Kom ut med några extra påsar. En påse rostade krossade linfrön + lingon åt vaari och en påse linfrö-, kakao- och bärkrossblandning åt moi. Tänkte mig börja starta dagarna med lite mer hälsosam kost än kalla kaffet och rostad ljus bröd. Heja jag.

Gick även in till Olivette för att handla lite mer presenter och blev sugen på vinprovning, nån som hänger med?

Två.

Är siffran nätter Stella sovit utan att vakna. Jihuu! Dessutom är det fredag, morgondagen börjar i Vörå på möte och fortsätter med kalas. 5 födelsedagsbarn ska firas! Förövrigt ser det ganska ljust ut med pappaledigt nästa vecka och Helsingforshelj dessutom! Det går bra nu.

torsdag 14 mars 2013

Äntligen!

Fröken sov en hel natt! 20.30-06.00 plus att jag satte in tutten vid sex och hon fortsatte till 7.30! Jag är en ny människa!

Hunnit med mycket idag. 09.00 hade programkommittén för vårt jubileum redan möte och vid tolv höll jag danstimme. Storhandlat och kockat fantastisk god kycklingpasta. Fröken passade även på att ta 3 timmars förmiddagslur. Resten av dagen kommer vi att ta det lugnt.

måndag 11 mars 2013

H2O mop X5

Då man sitter framför tv:n hela dagen som sällskap åt sjuk man når man en ny low. Tvshop beställning. Ångmopp.

On the bright side håller S på att krya på sig, vi är inne på tredje veckan av krassel i familjen. Stella är återställd och jag tycker mig skymta en till tand. Hoppas den kommer smärtfritt.

På söndagen flyttade hon ut. I eget rum. Det går sådär. Hon vaknar en hel del, men somnar genast om då hon får napp/tutt i munnen. Så det går an, problemet är morgonen. Som hon tar efter sex. Det är lite väl tidigt. Vet inte hur vi ska få en till timme nattsömn i alla fall. Rummet har mörkläggningsgardiner vilket verkar vara bra på natten då hon inte ser mig.

lördag 9 mars 2013

Orsak

Måste lite tillägga att det delvis var eget fel att nattsömnen blev lite kort förra natten. Det händer sällan, med då vi -85:or som hängt ihop sen urminnes tider är i samma stad kan det bara bli fantastiskt bra. En sån underbar kväll, bara vi. Så välsignad man känner sig med dessa underbara vänner.

Gäsp!

Efter en natt med hackig 4 timmars sömn har dagen gått i koma. Började ändå dagen med ett simhallsbesök med Stella. Efter det har jag legat på soffan då Stella sovit och på golvet då vi lekt. Fick nog och bestämde mig för att flytta ut Stella. Hon vaknar av då S rör på sig eller snarkar. Dessutom vaknar hon med solen varje morgon, i morse redan 05.00 och kan inte somna om. I nya rummet har vi mörkläggningsgardiner så få se om det hjälper. Hon somnade bra ikväll i alla fall.

torsdag 7 mars 2013

Dagdrömmar.

När solen tittar fram där ute känns det nästan som sommar med blå himmel. Nästan. Medan jag väntar på att grynet vaknar från hennes första tuppis läser jag om mitt absoluta favoritland Australien. Eftersom vi planerat en resa till varmare breddgrader i vår men bestämde att inte åka siktar vi in på nästa vinter istället. Tänkte åka just till Australien för att träffa vännerna, resa billigare ännu då Stella är under 2 år och bekanta oss med västkusten. De tre gångerna jag besökt landet har jag bara hunnit med östkusten.

Resfebern stiger med minst 100%. Vilket fantastiskt land det är...



Sjunde mars.

När Stella är på bättringsväg drabbas jag. Ett besök av bubbel i magen och illamående. Hoppas det stannade där. Gårdagen och natten var sega. Idag känns det bättre. Ingen tid att vara sjuk här inte.

Har suttit framför paden hela morgonen och Pinterestat. Alldeles för beroendeframkallande. Först blir man träningsmotiverad, sen hittar man lassvis med bilder på mat man tänker laga, efter det bestämmer man sig för att klippa håret som på bilden man hittar, sen plötsligt blir man värsta konstnären och får inspiration att slipa alla sina möbler osv. Eller är det bara jag?

Dethär tänker jag i alla fall göra bara jag hittar en kartbok jag kan klippa i. Tavla på alla ställen vi besökt.

lördag 2 mars 2013

Hejhaloo

Ja alltså det har ju inte vänt ännu. Sovit knappt nåt pga Stellas skrik de senaste nätterna. Natten till fredag fick hon en sån skrikattack som vi aldrig vari med om. Helt i panik var hon, usch. Då konstatera jag att det inte handlar om tänder längre. Igår morse ringde jag hälsocentralen, eller nej, försökte ringa, men fick aldrig nåt svar (köade 40 minuter och sedan avbröts samtalet). Ringde och bokade tid till privat läkare istället och nån timme senare hade Stella fått medicin för ögon- och öroninflammation.

Blev alltså ingen Vasa resa för oss idag utan stannat hemma och tagit det lugnt. Imorron ska vi fira Stellas lilla faster som firar 20!