torsdag 31 januari 2013

Annars,

har nån en vit playtray till sin Stokke? Undrar ifall maten väldigt lätt färgar av sig på den så den blir ful? Har en vit Stokke så de sku passa bäst med den men blir den ful genast måste man ju fundera på en svart. Tips?

Hur gick det då?

Jo vi kom exakt 9.15 till rådisen idag och såg en annan familj gå in hos hälsovårdaren. Tänkte att de är efter i tidtabellen. 45 minuter senare hade det konstaterats att de skrivit upp Stellas tid bara i mina papper, inte i deras, vi var alltså inte inbokade för dagen. Behövde dock inte återvända hem utan fick vänta på en ledig stund. Då vi äntligen fick komma till hälsovårdaren var Stella uttråkad och passligt nöjd vid vaccinationen. Gissade ganska bra annars, hon är 66cm och väger 8340g.

Resten av dagen spenderades i Hakalax med Stellas bästisar Oliver och Nelson och dagen avslutades med ett Zumbapass.

onsdag 30 januari 2013

Perspektiv.



Stellisen.

Ungen på bild drar benen under sig nuförtiden, får se när hon kryper. Imorgon är det dags för rådgivning. Gissar på 66,5cm och 8,4kg.

Burp.

Kanske dags att vänja sig vid att den vita mattan i vardagsrummet kommer att ha gula & lila fläckar framöver..

tisdag 29 januari 2013

Dagens grubbel.

Äh. Så enkelt de sku vara ifall man visste vad man ville med sitt liv. Jobbväg menar jag. Plugga, jobba, var? Dags att söka jobb småningom, därav framtidstankarna. :)

måndag 28 januari 2013

Vadsomhänt.

Vi börjar med lördagen. Stellas första babysim. Hon uppförde sig exemplariskt, plaskade i vattnet och såg mest förvirrad ut då vatten hälldes på huvudet. Nästa gång dyker vi.

Vi har börjat med gröt nu i lördags då hon fyllde 5 månader (redan??). Det är bara gott om hon får fruktmos nerblandat i det. Så vi kör med lunch, mellis, middag och kvällsgröt nu. Lite gröt fick hon i morse bara för att hon ska bli van med maten. Nappflaska eller pipmugg funkar inte alls. Hon tog flaska tidigare men totalvägrar för tillfället. Försöker ändå tvinga lite varje dag så det inte blir panik ifall jag måste vara borta från henne längre stunder.

För tillfället jobbar S 7 dagar i veckan så dagarna blir långa för mig och Stella. Vilken tur att de flesta andra är hemmamammor också så vi inte blir galna Av att sitta hemma. Vi funderar förövrigt på att flytta över de sista föräldraledighetsdagarna åt S så han kunde ta pappamånad och jag kunde jobba i maj. Får se.

söndag 27 januari 2013

Vi lever

Lite mycke nu, mer om det en annan gång. Men vi lever och mår. Jag återkommer imorgon, ny vecka, nya tag och lite bloggaktivitet.

måndag 21 januari 2013

Rivstart på veckan.

Planerat koreografier, hemmatränat och badat bastu.

söndag 20 januari 2013

Sköna söndag.

Vilket väder! Måste medge att det idag en liten stund faktiskt kändes okej att bo i Finland. Sol, +5 grader och promenad. Vi går mot ljusare tiden och humöret stiger.

Dessutom sov jag och Stellis till 10.00 idag. Som en ny människa kände jag mig när jag vaknade av att någon petar mig i näsan med sina små fingrar. (Nej hon sover inte med oss i sängen, bara då S gått på jobb och vi egentligen kunde stiga upp..men somnar oftast på nytt..:)) Efter frisk luft, lunch och lite chill  stack jag och Stella mot stan till mina föräldrar. Kaffe och bus innan det var dags för mig att gå och hålla vårens andra Flow timme. Underbart avslut på veckan!

fredag 18 januari 2013

Fredagsmys

Dagen har spenderats på stan med favoritMalena. Barnfritt denna gång, ja eller förutom den i Malenas mage. Fick äntligen inhandlat lite plagg åt mig själv. Det brukar vara Stella som får det mesta nuförtiden.

Resten av dagen har vi totalslappat, badat balja (Stella) och njutit av bastu & skräpmat. Sköna fredag! Varit skönt med S hemma på semester hela veckan, inga lediga dagar för honom i sikte inom närmaste framtiden.

Blev förövrigt sugen på att bygga lite soffbord när jag hittade den här bilden. Någon med extra trälådor?

torsdag 17 januari 2013

Babysim

På Stellas femmånadersdag ska vi börja med babysim. Köpte baddräkt i veckan, i rosa. Mycket ovanligt av mig, och väl hemma blev det lite komiskt med rosa baddräkt och ben&magkorvar märkte vi. Hon liknar Babe grisen lite. Underbart söt dock!

Skickat från min iPhone

Grynet och maten

Idag har jag funderat på hur mycket Stella egentligen äter. Vi hoppade på något sätt över smakportionsfasen och började med en hel burk åt gången. I dagens läge äter fröken två Pilttiburkar (egengjord eller köpt, det varierar) mat. Utöver det får hon lite fruktpuré mellanmål.

Hon gapar och äter, många gånger känner jag att hon skulle fortsätta äta ifall inte burken sku vara tom.

I dagens läge väger hon nog över 8kg haf jag på känn. Snart fyller hon 5månader och då introduceras gröten. Med den hoppas jag att hon skulle sova hela nätter. I nuläget ammar jag utöver maten, det blir ca 2 ggr per natt som jag gärna snart skulle skippa.

Hon är ju nog mullig, men framförallt gullig så ska nog inte bry mig så mycket om valkarna på benen, haha!

tisdag 15 januari 2013

Jubileum

Lördagen 20.4 ska du befinna dig på Hållhagens skola ifall du är i Kokkola. Vår gymnastikförening fyller 90 år och det är dags för jubileumsfest. Är inne i full planeringsmode. Programmen ska organiseras, koreografier göras, festen planeras och inbjudningar skickas ut mm. Blir SÅ bra!


söndag 13 januari 2013

Bildkavalkad

Som tidigare utlovat, detta har vi gjort idag.













lördag 12 januari 2013

Slöa lördag.

Chillare lördag får man leta efter. Köpt födelsedagsgåva åt Guddottern och handlat mat. Resten av dagen har spenderas på soffan. Sömnlösa nätterna ger mig huvudvärk, Stella somnar dåligt efter nattmatningen, alternativt sover halvt med viftande händer och ifall man flyttar henne i egen säng vaknar hon. Urk. Imorgon har jag beställt sovmorgon för att bli mig själv igen.

Imorgon är det dags för Venlas maskerad! Vilken toppen fest det blir, bildkavalkad imorgonkväll ska ni se!

Tipshörnan: Ifall nån i Kokkola söker jobb ska ni kolla in Cubus som öppnar här och söker arbetare.

fredag 11 januari 2013

Maten då.

Knubbisen äter oftast med god aptit, bättre går det på eftermiddagen. Potatis, morot, zucchini, blomkål, majs, banan och persika har hon fått testa på. Klottigt värre dock. Haha.

Tumis.

S är på futsalmatch i Kaskö så vi har en tumisdag med Stella. Hon sover väldigt hackigt nuförtiden så känner mig som en Zombie de flesta dagar, därav få blogginlägg. Hon somnar fint, vaknar och skriker 00.00 sharp nästan varje kväll. Bara mat lugnar henne. Sen varirar nätterna efter det, ibland tar hon mrgon 03.00 ibland är hon vaken från 05.00 och ibland stiger vi upp först 09.45. Lite rutin i det hela sku ju inte skada. Man vet aldrig hurudan natt väntar en. Som TUR har S sin fjolårssemester att ta ut nästa vecka så får jag vila ut lite. 

Förövrigt har träningen kommit bra igång, Nike training hemma och danstimmarna med gymnastikföreningen har börjat. Nu på Söndag håller vi vår första Flow timme för vuxna! Kom å prova ifall du befinner dig in town! kl. 18.00 på Donnerska!


måndag 7 januari 2013

Överlevnad

Överlevde tandläkaren. Tillfälligt fixad tand. Återbesök om en månad. Huaa.

Hämtade även maskeraddräkten, måste dock editeras. (läs: lite väl optimistisk då jag beställde barnstrumpbyxor..) Peruken är även lite knapp, men vetja he gaar. Smygtitt på peruken får ni, oj vad svårt att gissa vem jag ska vara. Haha.

Belöning efteråt.

Ifall jag överlever tandläkarbesöket får jag i alla fall gå efter min maskeradklädsel som anlänt. Nu fattas bara Stellas utstyrsel! Guddottern firar sina 2 år i helgen med Filmmaskerad!

Fobi numero Uno

Tandläkaren.

Sitter här och panikerar. Har haft hemska ilningar i en tand hela helgen och var illa tvungen att ringa och boka tid. Tänkte att jag hinner peppa mig själv de dagar före jag får en tid pga. köerna det brukar vara till tandläkaren. Kallsvetten kom fram då tanten meddelade att jag får en tid idag 12.30!!! Hoppas jag överlever.

fredag 4 januari 2013

Rådgivning och fredagssysslor

Började dagen med besök hos Stellas kummitäti Linda (och lilla spilivinken Oliver)som vi inte sett på evigheter. Busade en stund och fortsatte till rådgivningen. Stella är mulliga 7610g och 63,5 cm lång. Hon fick recept för droppar i vänster öga eftersom den rinner och har rähmä (va e svenska ordet fö de?) varje dag sen hon föddes. Får se om de hjälper.

När vi hunnit hem och Stella somnat ute ringde kära Malin om vi kommer på prommis. Underbart med sällskap i snörusket. Vägarna kunde ju ha varit bättre plogade men vi fick ju ett bra träningspass. Väl hemma körde jag lite benpass med NTC. I'm on fire! Nästa vecka börjar danstimmarna igen, beach2013, here I come!

Ja nu ikväll kunde man ju då med gott samvete äta BigMac. Haha.

onsdag 2 januari 2013

Nytt år, nya mål.

Slut på 2012, ett fantastiskt år på många sätt. 2013 blir minst lika bra tror jag. Kan inte joina Pipsans diet pga min nuvarande status som mjölkproducent men ett hälsosammare liv är ju alltid nåt att sträva efter. Började idag Nike Training Club (lysande iphone app)med en 15 minuters Cardio killer. Killer var ordet, måste nog jobba på konditionen och lovade mig själv att köra pass varje dag. Till en början i Januari, får se om fortsättningen, måste ju ha delmål så ser jag hur det går.