fredag 30 november 2012

Lillajul

Ikväll blir det julgröt i Nedervetil och lillajulsfirsnde med lärarbrudarna senare på kvällen. Stella och S får kvalitetstid på två sålänge. Imorgon står förlovningsfest på agendan och på söndag blir en i familjen 30. Han firar det med jobb och futsalmatch.

Glad helj!

onsdag 28 november 2012

Novembertrött

Sämsta månaden på året. Without a doubt. Mörkt, kallt och vått. Buu. Det tog 3 kaffekoppar och ett glas cokis innan jag blev pigg. Stella sov dåligt på natten men nu på dagen drar hon sömnmaraton där ute. Borde väl väcka henne. Ikväll blir det två danstimmar, bara några veckor kvar så är höstterminen slu! Sjukt snabbt tiden går!

måndag 26 november 2012

Update.

Veckoslutet gick i ett huj! Hann inte uppdatera. Lördagen spenderades på stan på julmarknad vid Tullipakanhuone, middag på nya Kinesiska restaurangen (rekommenderas!) och inköp av nya kläder åt grynet. Hon har växt ur många bodyn ren så dags för nya.

Igår inhandlade vi en ny telefon åt S som söndrat sin förra. Det blev hans födelsedagsgåva. Han når 30 strecket på söndag! Whoah!


torsdag 22 november 2012

Va sku du göra?

Rådistorsdag

Idag har vi vaknat lite segt, Stella är ännu snorig och sover oroligt på morgonnatten. Förstår inte hur hon kan vara glad hela dagarna även om hon sover dåligt, själv känner man sig och ser ut som en zombie efter några sämre nätter.

Hela familjen hoppade i bilen och körde till rådgivningen. Tremånaders kontrollen visa att grynet väger 6,4 kg och är 60,5cm lång. Hon fick även rotavirusvaccinet nummer två via munnen och de två andra vaccinen i låren. Gallskrik i ett par sekunder men sen glömde hon bort det och ville titta på nyckelpigan på väggen.

Får se ifall det blir feber eller några andra biverkningar. Hon sover sin middagsvila ute och har gjort det ovanligt länge. Kanske vaccinet har nån inverkan på det..

Helghandlade och hämtade mina ringar som varit hos guldsmeden för att gjutas (?) ihop. Sedan blev det hemlagade hamburgare när vi kom hem. Själv känner jag mig sjuk med halsont, ingen röst, snuva och lite hosta. Hoppas det stannar där och inte blir värre. Eller att jag smittar ner Stella mer.

Till och med katterna har varit lite sega på sistone. Vi skyller på vädret.

tisdag 20 november 2012

Avocadopasta

Äntligen gjorde jag Avocadopastan alla coola typer pratar om. Väldigt enkelt och väldigt god. Mannen i huset undrade dock var köttet är. Men mumsmums tror jag de flesta skulle säga!

och så bildbevis.

Fuskade med pecorino och parmesan i påse, men funka väl ändå!









Ikväll ska jag dansa discodans för att bränna bort pastan i magen. 

Stella är fortfarande snuvig. Skaffade Physiomer Baby som verkar fungera, höjde även huvudändan i sängen för ett par dagar sen. Hon verkar dock inte bry sig om snuvan så mycket. Bra så. 

Det jag funderar över är hennes plötsliga skrikattacker på kvällarna den senaste tiden. Verkar som luft i magen men har inte ätit nåt utöver det vanliga så är lite konfunderad. Kanske det är en utvecklingsfas ändå..

måndag 19 november 2012

Walk-in

Städat lite bland kläderna. Äntligen kan man gå in i garderoben utan att snubbla. Får se hur många dagar det håller. En hel Ikea påse med "tänk om jag nångång behöver", "kanske jag kan spara", "om jag ska på maskerad"-kläder tänker jag nu föra bort. Alternativt sälja på loppis. Sparat mycket onödiga kläder löjligt länge. Alla mina preggokläder är även nerpackade och ska lånas ut.

Måndagsmorgon

Igårkväll hade vi skrikkalas ett par timmar. Tror inte det berodde på snuva. Utan verkade mer vara magen. (Kan inte klmma på ifall jag ätit opassligt) Så jobbigt då man är van med en solstråle. Hon somna till slut och sov bra som vanligt. Matar oftast där kring 03.30 och sedan på morgonen 07.00. På morgonnatten lät det sen som om hon inte fick luft men verkade inte störas av det utan sov fram till 8.30. Sen steg vi upp och myser nu i soffan.

Hoppas hon inte insjuknar mer så vi kan åka ti rådgivningen på torsdag för att få undan de första vaccinationerna. Dessutom väntar jag med iver på att få se hur mycket hon väger.

söndag 18 november 2012

Söndag och snuva.

Varit mycke tal om barnbidrag på senaste tiden. Tur för mig, märkte nämligen därför att jag glömt ansöka om det så gjorde det herr Shubak ogillar och klickade retroaktivt hem lite pengar via Kela.

Heljen har varit skön med sjukt dåligt väder som vanligt. Grynet har dessutom fått snuva och varit väääldigt missnöjd idag. Huah! Ingen feber, hoppas det fortsätter så.

LPG:n jag var på i veckan kändes annars några dagar senare, värk i knäna och fötterna, kändes som om något blivit fixat, men fötterna är nog bortdomnade ännu. Får väl ta flera besök och se om det hjälper.

Nu skriker nån igen..Trevlig söndagskväll!

måndag 12 november 2012

LPG

Tusen tack för era kommentarer i förra inlägget. Keem em coming. Så roligt att få veta vem ni är.

Månadens roligaste sökord till min blogg: cykla i vattendrag.

Idag provade jag på LPG behandling. Har kanske glömt att berätta att en av mina men efter förlossningen är att fötterna är bortdomnade konstant. Stör inte så mycket då jag går och står, men ska jag sträcka på vristerna eller dansa gör det ont och känns konstigt då jag inte känner av fötterna. Enligt mina egna undersökningar har andra som tagit epidural kunnat ha samma symptom på olika ställen i kroppen.. Vet inte om det är epidural kvar (vilket låter konstigt) eller ifall musklerna/huden förblivit i viloläge efter bedövningen. Eller ifall det är någon nerv i kläm. Hmm.. Hon kollade igenom allt och kunde inte riktigt säga vad det beror på men jag var svullen i korsryggen och hade spända muskler i fötterna, ryggen och nacken. Får se om jag fortsätter gå på LPG eller om jag provar vanlig massage emellan. Känner ingen skillnad nu i alla fall efter behandlingen. Tips?

söndag 11 november 2012

Vem är du?

Pratade igår med Pipsan om hur tråkigt det är med få, eller inga kommentarer längre på bloggarna. Är själv urusel på att kommentera. Orsak? Iphone. Läser de flesta bloggar via Feeddler och att kommentera är jobbigare än med dator.

MEN, nu vill jag veta vem ni är!
Vem är du som läser?
Känner vi varann?
Hur hittade du hit?
Varför läser du?
Har du en blogg som jag kan följa?

Ja kommentera vad du vill egentligen..Du får ju vara anonym om du vill också. :)

Trevlig söndagskväll alla!

Gårdagen i Vasa

Igår besökte hela familjen Vasa. Stella sov i bilen både dit och tillbaka, toppen!
Väl framme njöt vi av bra sällskap och skräpmat. S hann spela en futsal-match under dagen också. Bus Liam hann överallt och var sötast i världen. 

Här har han blöjhatt..

..här visar han att han kan dricka utan händer..


Stella tog det lugnare och gosa med Pipsan..


Busa med pappa..


och höll koll på oss alla...


Idag har vi firat S´s första farsdag. Även faffor, moffor, vaarin och andra pappor.


onsdag 7 november 2012

Namnnörd

Älskar att söka fina namn. Även betydelser. Grynets namn blir:

Stella: stjärna
My: en på miljonen
Leone: Lejon/Lejoninna


Onsdagsupdate


Sitter i soffan med halsont och hoppas att hemmet inte blir sjukstuga och andra smittas. Carmolis+honungsvatten borde göra susen. Dessutom vill inte grynet somna ikväll. Hon som brukar somna så bra. Typiskt.

På lördag ska vi göra en familjeutflykt till Wasa! S har futsalmatch så vi passar på att åka med Stella och jag. Kvalitetstid med familjen Bäck-Mäkinen ska det bli.

De va de. Gonatt.

söndag 4 november 2012

Ett leende..

Så väldigt svårt att få på foto..


Gjort i helen.

Firat Elias 2 år och träffat Johanna och alla andra nära och kära man ser alldeles för sällan.

Stella har hittat sina händer och testar konstant hur stor del av dem hon kan få in i munnen. Hon har även vid ett par tillfällen skrattat med ljud. Kul att se hur snabbt hon utvecklas!

och så bilder på det..
Fina Emma och skräckslagna Stella..

Johannas söta Elwa.

obligatoriska fulfotot vi alltid måste ta.

Mys med Elwa.