tisdag 31 juli 2012

Babynews

De senaste dagarna har vi bara njutit av sommaren som äntligen kommit till Kokkola. Sprungit från grillfest till grillfest och gått och sova illamående. Som sommaren hör till. I söndags i +27 graders värme yttrade jag orden jag aldrig upprepar: "det är lite för varmt idag". Dagarna värmer huset och nätterna blir korta på sömn.

Idag satt vi redan klockan åtta på Mödrapoli och väntade ivrigt på att få se chicka. Allt var okej och hon är kring 3,3kg för tillfället, beräknad födelsevikt där kring 3,9 (oh no, nära 4 kg..) Knappt nåt kvar av livmoderhalsen så mina sammandragningar har jobbat bra! Nu hoppas vi på att hon tittar ut så småningom bara. Går det 10 dagar över tiden ville hon att jag kommer in. Huvudet fixerat och lågt.

Orka vänta liksom..

torsdag 26 juli 2012

Bobyggarinstinkt

Tror jag har hamnat i det träsket. Fick nervsammanbrott här en dag då jag blev orolig att jag inte hinner ordna chickas kläder i färg och storleksordning i byrån som ännu är fint nerpackad Ikeastyle.
Måste komma över det. 

Polkadots

Vimplar, kuddar, pallöverdrag och gardin senare funderar jag ifall jag gick i överstyr med  prickigt...

Idag har vi besökt BB och bekantat oss med stället. Nu hittar vi dit och vet var jag kommer att lida en stund. Haha.

Jag har stormläst en förlossningsbok och har lite mer koll på smärtlindringmetoder. Hade tänkt att ta det som det kommer men konstaterade att jag nog har nytta av att lite veta vilka alternativ det finns. För tillfället känner jag ingen oro eller rädsla utan mer, kom igen, börja nu! Och ser det hela som lite av en utmaning.

Sovit dåligt från och till den senaste tiden och haft foglossning och mensvärk liknande smärtor. Småfnissat och hört inre rösten säga, "you ain't seen nothing yet." går väl inte att förbereda sig på det. 




lördag 21 juli 2012

36+0

Så var det ju magdags också.

Tjugoförsta juli

Kokkola-Cup, sammandragningar och häng med Kummityttö&Sakke (+mammorna). Sköna sommar.

onsdag 18 juli 2012

18.7

Datumet tyder på att det är exakt en månad kvar till beräknat datum! Spännande!
Idag har Karleby visat sin fina sida på många sätt. Solen har lyst och värmen varit underbar. Vi har ätit vid Våffelkaféet och kört runt i bilaffärer. Malena och jag besökte kvällstorget och jag gick en runda i Neristan och njöt av naturen och husen.


Vissa mer renoverade än andra. Men fint.


Magen ser ut såhär idag. Behöver inte enligt mig växa mer. Ganska låg men hänger med.


Kokkola har besök av Europeisk mattorg fram till nästa måndag och man kan köpa baguetter, korv, ost, nougat, mm på gatan. Gå dit vetja, så underbara dofter!

söndag 15 juli 2012

Sängen

Den har vi skruvat ihop och kunde inte hålla mig längre och bäddade den. Nu väntar vi med iver att någon ska fylla den.

lördag 14 juli 2012

Älska sommar

Fixlördag

Mamma kom med lördagsblommor och städade mina fönster. Jag dammsög hela huset och tvättade toaletterna. S&pappa tömde förrådet så vi kan bygga om det lite. Tvättat lakan och ordnat babykläder. Spjälsängen är ihopskruvad och väntar på att bäddas. Slängde ihop en jordgubbsdrömtårta nyss och för att följa doktorns råd tror bestämt jag måste ta det lugnt resten av dagen...

fredag 13 juli 2012

Lista, igen


Nu är jag mycket längre än de 18 veckorna jag var senast jag gjorde listan så gjorde den igen.

Halsbränna: kanske 2 kvällar sammanlagt? Så no problem
Ryggbesvär: korsryggen efter långa nätter. Men lindrigare än jag tänkt mig eftersom jag annars har en väldigt svank rygg som jag trodde skulle bli problem. 
Bäckenbesvär: Foglossningsbesvär, även vid bäcken.
Muskel och vadkramp: Ibland på natten. Uäh.

Åderbrock:  Nej!
Nästäppa: Näpp, vanlig snuva dock.
Urinvägsinfektion: Twice.
Känsligt tandkött: Neej.
Bättre hy och hår: Hyn är urusel. Håret blivit bättre nu mot slutet. Jihu.

Illamående: Inte egentligen. Ibland när chicka är vaken och sparkar mår jag illa, vet inte vad det är hos träffar då. Haha.
Viktökning: 11kg so far.
Trötthet:  Lite efter alla sömnlösa nätter.                      
Upp och ner i humöret: näe, tror inte de.
Strimmor på magen: Nej, thank God.
Putande navel: Puut!
Svullnader: Lite tjockben ibland, men inget störande.
Yrsel: Näps!

Förhöjd kroppstemperatur/svettningar: Japp. Normal verkar vara lite över 36 då jag alltid haft 35,2.  
Blodbrist/ järnbrist: Nej. Klarat mig utan järn hela graviditeten, lysande HB hela tiden!

Sammandragningar:  Massvis, de va ju dedär med vila..
Sömnproblem: Absolutely! Prova sova på sidan då man alltid sover på mage eller rygg. Suck!
Nytt konstigt matbehov: Coca-cola..litervis.

Loppis

Igår sålde jag och fyndade på Gårdsloppise i stan. Ikväll ska vi på Loppisrace till Teerijärvi å fynda! Störar som jag kan bygga staket av finns på lnskelistan. Så sol, kom fram!

P.s för er som undrar gick läkargranskningen bra. Sammandragningarna har lite nött på tappen å fick order om att vila osv. Meen de händer ju så mycke nu! Imorron 35+0!!

onsdag 11 juli 2012

Raindrops

Ok, kul med regn men det räcker nu, sol kom fram!

Idag har jag rådgivningsbesök och läkare. Hoppas i smyg att nåt är på gång, inte så att jag föder imorron, men typ, i början på augusti eller nåt. Bara vi får rummet klart och allt ordnat hemma så kan hon komma.

Sover uruselt. Springer upp 3-6 gånger per natt för att gå på wc, vila domnande höften och dricka vatten. Jag som annars sover på magen eller rygg har problem med sovställningar big time. Bah!

Förra veckan gjorde jag inget på grund av värmen, denna vecka gör jag inget på grund av regnet. Vi har dock fixat nytt överdrag på soffan vilket gjorde att vardagsrummet fick ett litet lyft, håller även på med att slipa och måla ett nytt soffbord så nuvarande värdelösa rektangeln får flytta på sig.


P.S Imorgon säljer jag på gårdsloppiset vid Kyrkbacken. Ifall ni är in town ska ni komma dit en sväng och fynda! (väderreservation)

torsdag 5 juli 2012

Life

Utelivet fortsätter. Älskar vädret och solstolen även om det kunde vara viktigt att fixa allt inför babygirl i augusti. S jobbar dock långa dagar (kom nyss hem, 22.30) och själv kan jag inte bära på så mycket möbler så allt står lite stilla nu.

onsdag 4 juli 2012

Julistarten

Juni blev Juli och vindarna vände. Solen skiner och jag totalt njuter av vädret! Det som suger är att HM har slut på snygga shorts som hjälper mig överleva hettan. De enda jag äger är snäppet små redan. Nåja, hettan håller väl inte i sig så länge..Inte magen heller får vi hoppas. Bebben trycker fantastiskt passligt på urinblåsan konstant. Sen gräver den sig väl med huvudet då den fixeras så AJAJ hela natten lång oftast. Tur är jag ledig på dagarna och kan småvila nusomdå. 

 Blå Himmel och vita moln är det jag stirrat på denna vecka på terassen. Grillat där, haft picnic och lekt med katterna. Kunde bo där ute på somrarna, svalare på natten skulle det tom. vara!

Posten har varit väldigt snäll i veckan. Har fått babygåvor från Australien, tid till sista Ultra (31.7), första Trendi tidningen av mitt prenumerskap (telefonförsäljaren vs. Lotta 1-0) Idag kom mina Gunilla Axén lakan och filt, två par skor jag beställt och 7 stycker sommarpockets från Adlibris. (Måste ju läsa Hungerspelen trilogin före jag ser de resterande filmerna)