söndag 28 februari 2010

Great Ocean road

Bloggen har, som jag tidigare nämnt, inte handlat så mycket om resande den sista tiden. Men det ska bli ändring på det ska ni veta! På onsdag åker jag och S på roadtrip ner till Great Ocean road. Vi stannar två nätter i Apollo Bay och en natt i Port Cambell. En minisemester före vi kör tillbaka upp till Bendigo för heljen och de sista dagarna i Australien. Onsdagen den 10nde mars hoppar vi på flyget till Nya Zeeland. Där kör vi runt i två veckor innan vi mellanlandar en natt i Sydney innan vi flyger vidare till Fiji.

Så HC reseblogg blir det framöver lovar jag!



Sånahär vyer borde Great Ocean road ha att bjuda på.

torsdag 25 februari 2010

Icehockey

Star pa jobbet och uppdaterar Iltasanomat med 30 sekunders mellanrum.



Kom igen Teemu!!

måndag 22 februari 2010

Finland - Sverige

Vad gör man inte för lite ishockey. Stängde butiken lite tidigare idag och betalade foxtel 10 dollar för att få titta på Finland - Sverige matchen hos Nathan & Kirsty. Och vad bjuds man på? Jo, förlust och inga mål. Svagt. Vi tröstade oss med Domino's pizza, vin och glass. Sen slog jag killarna i Wii Bowling oxå vilket även var en liten tröst.

Konstaterade att jag aldrig tidigare varit utan motion i en så lång tid som nu. konditionen ligger på noll och har på känn att jag hittas på Sports club 24/7 i höst ifall de blir en Vasaflytt. På onsdag ska Meg börja motionera, till det hör boot camp. Funderar på att delta i det, 6.00am onsdag morgon.

torsdag 18 februari 2010

Summer of 2010

Nackdelen med detta land är att de visar mest de sporter som Australien deltar i.
Det är då inte ishockey, backhoppning eller skidning. Vilket vi som finländare kanske då mest är intresserade av.

Radion och tv:n meddelar att sommaren är över. Summer of 2010. Känns kanske inte så eftersom temperaturen är nåt vi bara får drömma om i Finland och alla går runt i shorts,kjolar och thongs. Visserligen kan man göra det på vintern här oxå..

Men det positiva är ju att jag ännu har en summer of 2010 framför mig.
Borde jaga sommaren vare år.

onsdag 17 februari 2010

Café & Shopping

Börjat dagen med cafébesök med Janelle. Sista gången jag hinner träffa henne innan vi åker eftersom hon gifter sig på lördag och sticker iväg till Hawaii efter det. Hursomhelst en gemytlig stund med urgod chickenwrap och flat white. Älskar kafékulturen härborta. Folk träffas för att äta morgonmål, lunch, middag, kvällsdrinkar, ja alla måltider på kaféer, önskar det vore så hemma. Roligaste med Bath Lane kaféet vi satt på är att det ligger mellan två gym. Så stället kryllade av 40+ kvinnor som just kommit från gymmet och nu satt med lattén och bakelser framför sig.

Efter kaféet fortsatte Janelle bröllopsplaneringen och jag kunde inte motstå ett par butiker och inhandlade lite kläder. Är så evinnerligt trött på allt jag äger och har med mig och kan inte vänta tills vi kommer hem så jag får bränna upp allt.

När jag kom hem igen tog det en stund innan S släppte in mig i huset eftersom han såg mina shoppingpåsar. Men jag behövde ju 3 nya tröjor.

På alla sätt en lysande onsdag so far!

söndag 14 februari 2010

walking baby!



Sötsaken Zavier tar några darrande steg hela tiden,
om ett par dagar är det väl två ungar man får hålla koll på 24/7.

Valentine's Day

Sitter med kaffekoppen i handen och väntar på att Meg ska komma hem med choklad jag beställde från butiken.

nu vill Zeke säga något:

zeke mum dad hggghgjgjjgjgjghgjhjjhjjjjgfgjgjjbhjhvbnvbnxbcfhd fhjuhffrjnfkmnmfdhngjngmg,njgfnfnfmdfnfdnmd,nmnfrgmmnnnnnmgnnfmjgjhgjghgghghjmhg
errrr
gjhgjhfhghhhghghghfgggh
gghjhgghgbnmnmbjhg
vmnjfghnjkghbjghfmgjnbmfnfgjhjfhgjghgbhjgb
khgb

(haha, ni ser väl att Zeke berättar om Jesus och stranden han besökte me Meg&Jeremy i våras)

Själv försöker jag få S inspirerad på att gå på bio ikväll för att dagen till ära se Valentine's Day som e fullsmockad med kändisar. S är kanske inte lika intresserad som jag är men ja kämpar vidare.

lördag 13 februari 2010

Rädda Nemo (läs:Lotta)

Zeke är i frågeåldern. Eller vad det nu heter när dom aldrig blir tysta.

Vi kollade på Finding Nemo tillsammans.

Z: What's going on?
L: Nemo's dad's swimming after the boat
Z: Why?
L: Cause Nemo's in the boat.
Z: Why?
L: Cause the big man took him.
Z: Why?
L: Cause the man wanted Nemo in his fishtank.
Z: Why?
L: cause he liked Nemo
Z: ohh..

1 minut av tystnad

Z: What's going on?
L: the shark want's to eat nemo's dad.
Z: Why?
L: ...


Ja ni fattar poängen. Filmen är 100 minuter.
Igår ville han se den igen. Tre gånger.

Body scan

Sen tycker jag det blir lite spännande att åka vidare till USA och senare till London och se ifall man tvingas ta Fullbodyscan. De sku va grejjer de. Har tidigare hamnat på bombtest, klätt av mig skorna, kroppsvisiterats och fått scanna ryggsäcken x antal gånger, men de e okej, för jag har lärt mig att inte bära på flaskor, tändare eller bomber.

Vancouver 2010

Idag börjar Vancouver OS. Det känns lite som att dricka glögg på Midsommarn. Men vi ska heja Finland till guld i Hockey även om Canadensaren säger att han slänger ut oss ifall vi gör det. Får se ifall vi ser någo av Finlands matcher på Tv eller ifall vi måste streama som för en månad sen då vi kollade på JuniorHockeyVM.

tisdag 9 februari 2010

Foton!

Har tagit 5511 bilder sen vi lämnade Finland.
Inte konstit att datorn är trög ibland.

måndag 8 februari 2010

Summer days

Slöare måndag får man leta efter. Läst bok, tittat på Bee movie och Robots med Zeke och spenderat en kort stund i solen. S tog med sig solkrämen på jobb så vågar inte vara ute utan det en längre stund i 36-graders värmen.

Igår spendera vi eftermiddagen vid en av stadens pooler, idag sku en pool inte vara illa heller. eller en strand...

söndag 7 februari 2010

Powernap

Mina 20 powernapminuter blev 1 1/2 timme.
Men aaah så skönt.

fredag 5 februari 2010

Vindruvstanten

Har skrattat åt detta ett par månader.
Stackarn, men hon låter ju så kul.

Sagan om NZ

Beställde flyg till Christchurch den 10nde mars. Det betyder att vi har lite över en månad kvar i Australien. Sjukt fort tiden gått. Villvillvill inte lämna landet.

Nya Zeeland kommer dock att bli ett äventyr. Vi ska hyra bil ett par veckor och undersöka först den södra ön me alla extreme sporter och sen den norra ön med vackra landskap. Bungy, skydive, rafting, glaciär är några saker vi har på schemat. Får se vem som vågar göra vad. Sagan om ringen nörd som jag är ser jag nästan mest fram till att få se alla de ställen filmerna spelades in på.

Som sagt, mycket spännande, även om det betyder att jag måste lämna favoritlandet bakom mig, än en gång.

onsdag 3 februari 2010

Triple J

Börjat veckan med att stiga upp tidigt på måndagen och skypa med Pia&Pipsan. Underbart att höra deras röster för första gången på flera månader. Pratade även me la familia i söndags. Det blir nog skönt att komma hem å se alla igen. Även om jag kommer att längta tillbaka till DownUnder några dagar senare, haha.

Gårdagen spenderades på jobb. Satt även och förundrades över nyheterna. Berättade tidigare om Black Saturday, 7 feb ifjol. Nu har det visat sig att de bränder som härjade här i stan var anlagda av en 14-åring och en 15-åring. En dog och över 60 hus förstördes. Skadorna beräknas ligga kring 23miljoner dollar. Killarna har en ljus framtid i sikte. Not.

Varje år på Australia Day spelas Top 100 låtar av det föregående året på TripleJ radiostationen. Musiken är lite alternative men alla lyssnar ändå. 2009 Årets bästa låt kommer här. Lysande.




Nu skiner solen och min bruna färg har försvunnit. Detta ska åtgärdas.
Ciao!

måndag 1 februari 2010

Tummen upp!

Tycker domhär killarna är väääldigt duktiga:

HELLOBROTHER

Yess.

Go confidently in the direction of your dreams.
Live the life you have imagined.

- Henry. D. Thoreau -